20.03.2008. / 18:22

Autor: Marko Biočina

NJEMAČKA

Ivan Rakitić ipak lakše ozlijeđen

Nakon što je zbog teške ozljede hrvatska nogometna reprezentacija ostala bez Eduarda Da Silva, čini se da bi na Europsko prvenstvo mogla krenuti bez još jednog važnog igrača. Naime, Ivan Rakitić je pretrpio ozljedu na jutarnjem treningu njegovog kluba Schalkea. Iako njemački mediji tvrde kako se radi o teškoj ozljedi, sam Rakitić tvrdi kako će biti spreman za nastup na Europskom prvenstvu.

Za razliku od Eduardove ozljede, Rakitića nije ozlijedio drugi igrač već je, prema pisanju Bilda, sam od sebe usred treninga pao na zemlju i primio se za koljeno. Rakitićevi suigrači su isprva mislili da se ne radi o ozbiljnoj ozljedi, no ubrzo su se zabrinuli kada Rakitić nije mogao ustati. Morao je biti iznesen sa terena. Prva dijagnoza koju su postavili klupski liječnici vrlo je loša, prema njoj su Rakitiću pukli vanjski ligamenti u lijevom gležnju

Ako je ta dijagnoza točna, hrvatski reprezentativac sigurno neće zaigrati do kraja sezone, a i šanse za nastup na Euru su vrlo male. Ipak, preciznija dijagnoza bit će poznata nakon što Ivana Rakitića pregledaju specijalisti u bolnici u Duisburgu.

S druge strane, Schalkeov trener Mirko Slomka je na klupskoj internetskoj stranici rekao kako ozljeda nije tako teška kako se u prvi čas mislilo i kako se očekuje da se Rakitić oporavi u roku od četiri tjedna.

sam Rakitić je za Index.hr izjavio kako su informacije o teškoj oyljedi netočene, te kako nema šanse da propusti nastup na Euru.

"Ozljeda se dogodila na jutrošnjem treningu. Malo smo se dodavali, a u jednom trenutku kada sam dobio loptu, krenuo sam s njom naprijed i čim sam stao, osjetio sam jaku bol. Trening nisam mogao nastaviti, a igrači su mi pomogli da odšepam s terena. Na pregledu je ustanovljeno kako su pukla dva ligamenta u gležnju lijeve noge. Po mojoj procjeni ja sam najkasnije za dvadesetak dana opet na travnjaku. Bit ću spreman do uzvratne utakmice Lige prvaka s Barcelonom", rekao je Rakitić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika