26.03.2008. / 17:46

Autor: Katarina Zorić

ODLUKA SDSS-A

Slobodan Uzelac ostaje u Vladi

Potpredsjednik stranke Milorad Pupovac istaknuo je kako je SDSS u čitavoj situaciji nastojao umanjiti štetne posljedice priznanja Kosova. Odbacio je nagađanja da se stranka stavila u službu Beograda, naglasivši da je SDSS "sve radio na osnovi vlastite pameti" te da im nitko iz Beograda nije čak ni sugerirao kako da se postave prema priznanju Kosova

Slobodan Uzelac ostaje potpredsjednik Vlade, a SDSS ostaje kolicijski partner HDZ-u u Vladi, odlučeno je na proširenoj sjednici Glavnog odbora stranke. Predsjednik stranke Vojislav Stanimirović rekao je kako je procjena da se izlaskom iz nje ne bi pomoglo Srbima u Hrvatskoj, ali da oni i dalje ne podržavaju hrvatsko priznanje Kosova.

Potpredsjednik stranke Milorad Pupovac istaknuo je kako je SDSS u čitavoj situaciji nastojao umanjiti štetne posljedice priznanja Kosova. Odbacio je nagađanja da se stranka stavila u službu Beograda, naglasivši da je SDSS "sve radio na osnovi vlastite pameti" te da im nitko iz Beograda nije čak ni sugerirao kako da se postave prema priznanju Kosova.

Čelnici SDSS-a ustvrdili su i da unutar koalicije nije dogovoreno imenovanje Uzelca u Upravni odbor HFP-a te najavili da će o svemu dodatno razgovarati u Vladi s obzirom na to da je ljetos najavljivana reorganizacija pa i ukidanje HFP-a.

Pupovac je najavio da će stranka od premijera Ive Sanadera zatražiti da se suglasi u kojem upravnom odboru treba sjediti Uzelac, kao i da ih izvijesti o budućnosti HFP-a. Uzelac je i sam ustvrdio da nije sudjelovao u konzultacijama o HFP-u.

Vezane vijesti

Pankretić se povlači iz politike

Pankretić se povlači iz politike

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić povlači se iz politike, piše Vjesnik. Odluka o povlačenju iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika