27.03.2008. / 18:58

Autor: Marko Biočina, Katarina Zorić

POKOLJ U ZAGORJU

Pronađeno pet mrtvih tijela, policija traga za generalom Ivanom Koradeom

Policija zasad ne može sa sigurnošću utvrditi radi li se o istom ubojici, ali kako smo neslužbeno doznali, postoje snažne indicije kako su ubojstva povezana.

Nakon što je jutros u obiteljskoj kući kod Lobora policija pronašla mrtva tijela starice i dječaka, a u neposrednoj blizini i leš 62-godišnjeg muškarca, čini se da je u međuvremenu evidentirano i još žrtava. Dok je još sinoć u klijeti kod naselja Vitešinec kod Ivanca pronađen leš muškarca, Nacional neslužbeno doznaje kako je i u okolici Golubovca pronađeno mrtvo tijelo.

RTL neslužbeno doznao kako se u slučaju iz Vitešinca radi o 35-godišnjem Davoru Petrišu iz Koškovca, inače nekadašnjem vojnom licu i ađutantu generala Ivana Koradea.

Pripadnici specijalne policije nakon podneva okružili su kuću umirovljenog generala Ivana Koradea u Golubovcu kojeg dovode u vezu s tim ubojstvom, piše dnevni list 24 sata. Kako se neslužbeno doznaje Korade je u bijegu te se pretpostavlja da je naoružan i opasan.

Načelnik Ureda načelnika PU zagrebačke Krunoslav Borovec koji je preuzeo slučaj nije htio ni potvrditi, ali ni demantirati da je Korade povezam s ubojstvima. "Još uvijek je prerano o tome govoriti. Policijske aktivnosti zasad nisu za javnost, a o svemu ćete biti obaviješteni kada za to dođe vrijeme", kazao je Borovec u razgovoru za Index.hr. Policija će se o cijelom slučaju očitovati večeras.

Policija je uhitila i sina generala Koradea, 19-godišnjeg Marija, no još se ne zna za što ga sumnjiče. U potragu za odbjeglim generalom uključio se i helikopter. Zbog sumnje da se u Koradeovoj kući nalazi arsenal oružja, u pomoć je stigao i oklopnjak. Policija će detaljno pregledati generalovu kuću.

Policija zasad ne može sa sigurnošću utvrditi radi li se o istom ubojici, ali kako smo neslužbeno doznali, postoje snažne indicije kako su ubojstva povezana.

Podsjetimo, u Velikoj Petrovogorskoj kod Lobora jutros su pronađeni leševi 62-godišnje žene i njezinog unuka, a nešto kasnije u neposrednoj blizini i tijelo 76-godišnjeg susjeda.

Sve žrtve stradale su od vatrenog oružja, a navodno je u kući starice pronađena i čahura. Nastradali unuk, inače je živio s ocem nekoliko kilometara daleko i često je posjećivao baku. S obzirom na velike količine krvi, neosporno je da se radi o nasilnoj smrti, iako je motiv zasad nepoznat. Naime, prema izjavama susjeda, ubijena starica je živjela u oskudnim uvjetima i nije imala novaca tako da je koristoljublje isključeno kao mogući motiv zločina.

S obzirom da su u međuvremenu otkriveni novi leševi, mnogi spominju i mogućnost da se radi o serijskom ubojici. Ipak, za sada policija odbija otkriti bilo kakve pojedinosti o slučaju jer ne žele ugroziti istragu koja se intenzivno vodi.

Petriš već osuđivanVojni policajac Davor Petriš 2001. osuđen je na šest godina zatvora zbog ubojstva Gorana Vidovića i Momčila Tuluma koje je ubio pištoljem u kafiću u Varaždinskim Toplicama 1993. Upucao ih je na stepenicama kojima se išlo u zahod u podrumu, a za ubojstvo Vidovića predmet je vraćen na ponovno suđenje.

Vezane vijesti

Kofi Annan "užasnut" pokoljem u Huli

Kofi Annan "užasnut" pokoljem u Huli

Izaslanik Ujedinjenih naroda i Arapske lige Kofi Annan, koji je u ponedjeljak doputovao u Damask gdje će razgovarati sa sirijskim predsjednikom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika