31.03.2008. / 09:18

Autor: Marko Biočina

UMIRE GURU

Sai Baba na samrti

Sai Baba prvi je put postao poznat sa 12 godina kada je navodno počeo materijalizirati slatkiše u školi. Ubrzo nakon toga je pao u komu od uboda škorpiona, ali je tijekom kome recitirao ulomke iz Veda

Poznati indijski duhovni guru Sai Baba je na samrti, vijest je koju su proteklih dana prenosile svjetske novinske agencije. Za Jutarnji list tu je informaciju potvrdio Drago Plečko, autor nekoliko dokumentarnih filmova o Sai Babi i najbolji poznavatelj života i djela ovog gurua.

"Govori se da mu je kraj blizu, neki sumnjaju da je već mrtav, ali da se vijest još ne objavljuje. Mjesecima se već ništa ne događa u njegovom kompleksu i sve su aktivnosti zamrle", rekao je Plečko.

Sai Baba prvi je put postao poznat sa 12 godina kada je navodno počeo materijalizirati slatkiše u školi. Ubrzo nakon toga je pao u komu od uboda škorpiona, ali je tijekom kome recitirao ulomke iz Veda. Tako je počela nastajti fama kako je Sai Baba današnja inkarnacija Boga. Hinduisti su to odmah osporili.

Drago Plečko je više puta boravio kod Sai Babe, te kaže kako je guruova moć u posljednjih petnaestak godina okopnila. "Fascinirale su me njegove materijalizacije, koje su se pokazale točnima na filmovima koje smo snimili, no čini se da je posljednjih petnaestak godina izgubio moć, jer se nije govorilo o nijednom ozdravljenju kao prije", ispričao je Plečko o Sai Babi, čije učenje i u Hrvatskoj ima značajnu publiku.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj postoji oko 500 sljedbenika Sai Babe, a kod njega su u Indiji hodočastili i brojni poznati Hrvati kao što su Hrvoje Vojović, Rajko Dujmić ili novinarka Nada Šurjak.

Vezane vijesti

Hrvoje Vojković optužen za bespravnu gradnju u Parku prirode Žumberak

Hrvoje Vojković optužen za bespravnu gradnju u Parku prirode Žumberak

Protiv bivšeg čelnika Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića (41) podnesen je optužni prijedlog zbog bespravne gradnje vikendice unutar zaštićenog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika