02.04.2008. / 08:32

Autor: Marko Biočina

LOV NA GENERALA

Policija misli da zna gdje je Koradeovo sklonište

Policija navodno sumnja kako se Korade trenutno skriva u nekom tajnom skrovištu u sklopu svog imanja i uvjereni su kako će tijekom jutra otkriti to skrovište i uhititi bjegunca.

Sinoć oko 21 sat u Veliku Veterničku, selo Ivana Koradea, stigle je su jake policijske snage. Policija je okružila generalovu kuću, a novinari su udaljeni iz okolice. Prema neslužbenim informacijama, policija je uspjela locirati Koradea koji navodno nije napustio Krapinsko-zagorsku županija. Policijski službenici smatraju kako se Korade uz pomoć nekih prijatelja i rodbine cijelo vrijeme skriva po šumama u okolici svog mjesta.

Prelomni trenutak u potrazi za Koradeom dogodio se sinoć kad je policijski pas pored njegove kuće kuće nanjušio svježi trag. Policija je odmah reagirala i od Istražnog centra Županijskog suda u Zagrebu novi nalog za pretres kuće Ivana Koradea. Nalog im je i izdan, te su krenuli u pretres, dok su novinari udaljeni s područja.

Policija navodno sumnja kako se Korade trenutno skriva u nekom tajnom skrovištu u sklopu svog imanja i uvjereni su kako će tijekom jutra otkriti to skrovište i uhititi bjegunca.

S druge strane, Koradeova supruga Ljiljana izjavila je za HTV da njezin muž nije seoski kokošar i optužila novinare da lažu. "Može vas sve biti sram, ne širite laži. Moj muž nije seoski kokošar. Nemojte javno izjavljivati ono što nije istina. Imate pijance za svjedoke", rekla je Ljiljana Korade, u vidno uznemirenom stanju.

Inače, sedmodnevna potraga za Koradeom jedna je od najopsežnijih operacija takve vrste u povijesti Hrvatske. U njoj sudjeluju tisuće policajaca, a koristi se i sva raspoloživa tehnika.

"U mjerama traganja za Koradeom u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji dosad je angažirano više od 3600 policajaca, a kontinuirano se na području intenzivnog traganja nalazi njih oko 400", rekao je ravnatelj policije Marijan Benko.

Dakle, po šumama u okolici Velike Veterniček za Koradeom tragaju temeljna, interventna i prometna policija, ATJ Lučko, Alfe, Kobre i mobilna jedinica granične policije, dok se koriste i psi tragači, helikopter te termovizijske kamere.

Zbog toga je ukupna cijena lova na Koradea vrlo visoka. Kako piše 24sata svaki dan ovako intenzivne potrage državu stoji oko 300 tisuća kuna. S obzirom da istraga ulazi u svoj sedmi dan nije teško izračunati da je dosad policija potrošila oko 2 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Od sedmorice bivših pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pume" optuženih za strijeljanje srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika