02.04.2008. / 09:11

Autor: Marko Biočina

ZAGREB

Busha će moći uživo slušati samo oni s pozivnicom

Prostor na Markovom trgu je limitiran, tako da će se moći uči samo s pozivnicom. Organizatori su spremni i za dolazak građana iz drugih krajeva Hrvatske, ali uz pisanu najavu preko lokalnih vlasti na faks broj 01 4896380 i 01 4896381.

Što se više približava trenutak dolaska američkog predsjednika Georgea W. Busha u Hrvatsku, organizatori otkrivaju sve više detalja o njegovom boravku ovdje. Tako se zna da će Bush i njegova supruga Laura u Zagreb doletjeti u službenom avionu američkog predsjednika Air Force 1. Busha će na aerodromu dočekati hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Bradtke.

Prvi susret Busha i visokih hrvatskih državnih dužnosnika dogodit će se u predsjedničkoj vili na Pantovčaku, gdje će biti održan svečani doček iz kojeg će uslijediti i svečana večera. Domaćini tog događaja bit će predsjednik Mesić i njegova supruga Milka, dok će biti prisutni i predsjednik Sabora Luka Bebić te premijer Ivo Sanader. Na svečanoj večeri će biti šezdesetak uzvanika, među kojima i poznati sportaši Blanka Vlašić, Sanja Jovanović, Dino Rađa i Lino Červar. Svečane zdravice na večeri će biti izrečene javno pred kamerama.

U subotu prijepodne Bush će se sastati s premijerom Sanaderom u Banskim dvorima. Nakon sastanka, američki predsjednik će se na Markovom trgu obratiti hrvatskoj javnosti. Prostor na trgu je limitiran, tako da će se moći uči samo s pozivnicom. Organizatori su spremni i za dolazak građana iz drugih krajeva Hrvatske, ali uz pisanu najavu preko lokalnih vlasti na faks broj 01 4896380 i 01 4896381.

Američki veleposlanik Robert Bradtke smatra kako je Bushov posjet najava skorog pristupanja Hrvatske NATO Savezu: "Bushov posjet bit će prilika za zajedničku proslavu pozivnice Hrvatskoj za ulazak u NATO. Predsjednik Bush dolazi odati Hrvatskoj priznanje za napore koje je uložila za članstvo u toj asocijaciji te pokazati drugim zemljama u regiji da su im vrata NATO-a otvorena ako provedu reforme rekao je veleposlanik Bradtke".


Vezane vijesti

Putnici s leta 93 među najhrabrijima u američkoj povijesti

Putnici s leta 93 među najhrabrijima u američkoj povijesti

Četrdeset putnika leta 93 koji su se 11. rujna suprostavili otmičarima izveli su jedno od najhrabrijih djela u američkoj povijesti, rekao je u subotu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika