03.04.2008. / 08:21

Autor: Katarina Zorić

LOV NA GENERALA

Nastavlja se potraga za Koradeom

Najave da je policija blizu uhićenja opovrgnuo je u telefonskom razgovoru za HINA-u glasnogovornik policije Krunoslav Borovec. Rekao je da to može biti svaki čas, ali i za mjesec dana

Potraga za odbjeglim umirovljenim generalom Ivanom Koradom jučer je nastavljena cjelodnevnom pretragom njegova imanja. Policija je opovrgnula nagađanja o skorom uhićenju.

U kući ili oko nje, izjavio je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, ne postoji skrovište koje bi on koristio. Rekao je i da Korade može biti uhićen svaki čas, ali i za mjesec dana.

Dva puta u zonu oko generalove kuće jučer su dolazila kola Hitne pomoći. Doznaje se da je infarkt doživio Koradin tast, na čijem je zemljištu general podignuo kuću, a koji s obitelji živi u zajedničkom kućanstvu. Bolesnik je smješten na odjelu intenzivne njege u bolnici u Zaboku.

Od utorka traje opsada Koradine kuće. Policija je blokirala sve prilaze kući i raspoređena je oko imanja u radijusu od 1,5 kilometra. Navodno su policijski psi pronašli njegov trag pa se pretpostavlja da umirovljeni general ima skrovište u selu, možda čak i u svojoj kući. Korade je, navodno, novu kuću sagradio na temeljima podruma stare kuće koji nisu u potpunosti zatrpani. Korade je i prije nekoliko godina, kad su haški istražitelji iskazali zanimanje za njega, rekao da ga nikad neće pronaći jer ima savršeno tajno skrovište.

Ravnatelj policije Marijan Benko poručio je onima koji pomažu umirovljenom generalu da time čine kaznena djela, a Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu zahtjev protiv Korade s prijedlogom da mu se odredi pritvor.

Vezane vijesti

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Od sedmorice bivših pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pume" optuženih za strijeljanje srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika