03.04.2008. / 19:10

Autor: Katarina Zorić

TRAGIČAN ZAVRŠETAK POTRAGE

Koradea otkrila boca

Korade je počinio samoubojstvo u vikendici koju su okružile policijske snage, a njegova dva pomagača navodno su uhićena

Još uvijek nije utvrđeno je li Ivan Korade poginuo u paljbi ili se ubio sam, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare policije u Zlatar Bistrici, a prenosi Index.hr

Policajac koji je poginuo tijekom akcije hvatanja Korade je 32-godišnji Mario Kušanić iz Karlovca. Bio je pripadnik mobilne jedinice prometne policije "Kobre" koji je u 13.30 sati iz vikendice u Velikoj Veterničkoj pogođen rafalnom paljbom.

"Kušanić je imao pancirku, ali eto, dogodilo se", rekao je Marijan Benko. Dodao je kako je bila velika magla pa nisu željeli riskirati te su zato tek danas pretražili vikendicu u kojoj se Korade skrivao.

Jučer je 500 metara od vikendice u kojoj je Korade danas pronađen nađena boca, a utvrđeno je da je iz nje pio Korade. Boca je pronađena u štaglju.

Nacional doznaje da je vikendica u kojoj se skrivao Korade od njegove kuće udaljena tek jedan kilometar i nije smještena u naselju. U vlasništvu je FranjeTruntića iz Zagreba koji se već nalazi u policiji na razgovoru. Njegov sin Neven Truntić tvrdi kako nemaju nikakve veze s generalom Koradeom. "Korade je vikendicu najvjerojatnije odabrao slučajno jer mu je bila usput. Naša vikendica je jedina koja gleda na ribnjak", rekao je za Nacional.hr Neven Truntić. Načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak opovrgnuo je navode nekih medija da je bilo više ranjenih i da su uhvaćena dvojica Koradeovih pomagača.

Po Novakovim riječima, na policajce koji su intenzivno pretraživali teren iz jedne je vikendice otvorena rafalna paljba. Tijekom paljbe jedan je policajac ranjen, a ubrzo je umro. "Vikendica je bila u policijskom okruženju, a kada su policajci ušli u nju pronašli su mrtvog muškarca", kazao je Novak za Hinu. Dodao je da u kući nije bilo drugih osoba.

Kuća je bila pod opsadom sat i pol, a Korade se grčevito branio. To je i bio predviđeni scenarij. Naime, njegovi suborci iz Domovinskog rata rekli su da se Korade neće dobrovoljno predati nego da će, kad bude stjeran u kut, dići ruku na sebe.

Kako piše Jutarnji list, poginuli policajac je bio pripadnik Kobri iz Karlovca, a u mjestu Perša Ves, nekoliko kilometara od kuće generala Koradea, iz civilnog Range Rovera prebačen je u kola hitne pomoći. Imao je ustrijelnu ranu u lijevom ramenu.

U tijeku je očevid, a o svim pojedinostima akcije policija će izvijestiti u 18 sati na konferenciji za novinare u Zlatar Bistrici.

Liječnici pregledali Koradeovu obiteljNakon okončanja potrage za generalom Ivanom Koradeom u bolnicu su dovezeni generalova supruga Ljiljana, sin Marijo i njegova trudna djevojka. Jutarnji list neslužbeno doznaje kako su svi pregledani preventivno, posebno zbog sinovljeve djevojke koja je u visokom stupnju trudnoće, ali i stanja šoka u cijeloj obitelji zbog koje je bila potrebna i hospitalizacija Koradeove supruge. Pregledao ih je internist i psihijatar, dobili su preventivnu pomoć, zbrinuti su i trebali bi ubrzo biti pušteni kući.

Vezane vijesti

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Od sedmorice bivših pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pume" optuženih za strijeljanje srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika