05.04.2008. / 08:05

Autor: Katarina Zorić

KRVAV KRAJ

Korade policajca ubio s leđa

Koradino tijelo je nađeno u ležećem položaju, a oko njega je bilo nekoliko ručnih bombi i osobno naoružanje

Umirovljeni general Ivan Korade mučki je pucao policajcu u leđa, a nakon toga je sebi oduzeo život. Ostavši najvjerojatnije bez municije, Korade si je pucao pištoljem u glavu. Unatoč hendikepu, Korade je uspio pružiti snažan otpor. Žrtava bi vjerojatno bilo i više da nije bio potpuno rastrojen i da nije bio u alkoholiziranom stanju što potvrđuje pronađena boca alkohola.

Koradino tijelo je nađeno u ležećem položaju, bio je bos, a oko njega je bilo nekoliko ručnih bombi i osobno naoružanje.

Ubijeni policajac 32-godišnji Mario Kušanić iz Karlovca koji je bio pripadnik mobilne jedinice prometne policije Kobre, umro je na putu do bolnice. Iako je imao pancirku, Korade ga je ustrijelio u predio pazuha. Iza ubijenog policajca ostala je trudna supruga.

U današnjem priopćenju policije navodi se da je oko 13.35 sati na području Novog Golubovca kod Velike Veterničke, u zaseoku Kosi, I. K. hicem iz vatrenog oružja usmrtio policijskog službenika M. K., nakon čega je počinio samoubojstvo.

Nakon osmodnevne potrage za odbjeglim Koradeom, on je pronađen u vikendici Franje Truntića iz Zagreba te je uhvaćen u policijski obruč. Tada je otvorio rafalnu paljbu na policajce pri čemu je ranio Maria Kusanića koji je preminuo na putu do bolnice.

Ispod možete vidjeti ekskluzivne fotografije vikendice u kojoj se skrivao Korade koje je snimio Nacionalov fotograf Krasnodar Peršun.

Fotogalerija

  • Korade je na policajca pucao iz Kleti
  • Vikendica obitelji Truntić u kojoj se skrivao Ivan Korade
  • U blizini Koradeova tijela bilo je nekoliko različitih vrsta oružja
  • 'Moramo utvrditi nalaze li se uz kuću minsko eksplozivna sredstva', rekao je Benko

Vezane vijesti

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Od sedmorice bivših pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pume" optuženih za strijeljanje srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika