04.04.2008. / 12:07

Autor: Tanja Molvarec

EUROSONG

Strani internet kritičari pokopali Kraljeve ulice

Strani internet siteovi pišu kako veći dio hrvatske pjesme izvodi debeli, garavi tip s tipično visokim mišljenjem o samom sebi, dok se povremeno pojavljuje i milijun godina star čovjek sa smiješnim šeširom

Pobjednici ovogodišnje Dore, Kraljevi ulice nadaju se boljem prolazu na Eurosongu od onog koji im prognoziraju razne kladionice diljem Europe. Naime, na većini siteova naša pobjednička pjesma proglašena je "mediteranskim narodnjakom". Na kladionicama se nalazimo među zemljama s malom šansom za pobjedu zajedno s primjerice Češkom i Makedonijom.

Ukoliko se želje Kraljeva ulice usliše i oni uistinu pobjede na Eurosongu, oni koji ulože novac na njih mogli bi se obogatiti. Naime, za svaku uloženu kunu, kladionica će im morati isplatiti sto.

Pjesmi se najviše zamjera neinovativnost a ni pjevači nisu pošteđeni kritike. Tako je autor pjesme "Romanca", Miran Veljković opisan kao umišljen, a bolje kritike nisu stizale ni na račun 75-godišnjeg Ladislava koji nastupa kao reper.

"Skoro je dva tjedna prošlo da nismo naišli na neku groznu pjesmu među ovogodišnjim kandidatima za pjesmu Eurovizije. Skoro. Sreća nas je napustila kod Kraljeva ulice i 75 cents. Radi se o još jednoj verziji mediteranskih narodnjaka kakve se svakodnevno izvode za stotine naivnih turista u tappas barovima, ali s jednom razlikom.

Dok veći dio pjesme izvodi debeli, garavi tip s tipično visokim mišljenjem o samom sebi, povremeno se pojavljuje i milijun godina star čovjek sa smiješnim šeširom koji non stop uzvikuje rečenice poput: 'Govore mi večeras da sam u banani' i 'Ja sam bio prvi internet na svijetu'. To nam možda i ne bi smetalo kad to pri tome ne bi bio tako prokleto ljut", stoji u komentaru hrvatske pjesme na jednoj internetskoj stranici.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika