07.04.2008. / 18:30

Autor: Katarina Zorić

Obdukcija

Zadnja dva dana života Korade bio pijan, gladan i bos

Neslužbeno se doznaje kako će Korade biti pokopan sutra u 16 sati u Velikoj Veterničkoj

Nacional u sutrašnjem broju donosi ekskluzivne materijale i informacije o akciji hvatanja umirovljenog generala Ivana Koradea koji će sutra biti pokopan bez vojnih počasti. Konačni rezultati obdukcije njegova tijela trebali bi biti poznati do kraja tjedna.

Korade je, prema neslužbenim informacijama, posljednja dva dana života proveo bos, ništa nije jeo, a u organizmu je imao ogromnu količinu alkohola, objavio je Vjesnik.

Budući da je obdukcija pokazala vidljive rane na Koradeovim stopalima, pretpostavlja se da je bježao bos. Smatra se da je na taj način Korade kao iskusan lovac i bivši vojnik pokušao sakriti tragove

S obzirom na to da Korade zadnjih 48 sati nije ništa jeo, postavlja se pitanje je li uopće imao pomagače kako se do dosada mislilo. Iako postoji mogućnost da su mu pomagači nabavljali alkohol, smatra se ipak da je Korade najvjerojatnije znao gdje vlasnici drže ključeve svojih klijeti pa je imao pristup alkoholu.

Prema liječničkim navodima, konzumiranje velike količine alkohola kod oboljelih od dijabetesa dovodi do trovanja, tjeskobnog raspoloženja, prostorne dezorijentiranosti, nemira i slabljenje refleksa. Liječnici također smatraju da je Korade pogriješio kada se izuo jer je poznato da jer dijabetičarima rane teže zacjeljuju.

Neslužbeno se doznaje kako će Korade biti pokopan sutra u 16 sati u Velikoj Veterničkoj.

Mesić: Koradeu je trebalo ranije suditiPredsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas u emisiji Hrvatskoga radija "S Predsjednikom uz kavu" kako se moglo izbjeći ubojstava koje je počinio umirovljeni general Ivan Korade da je funkcionirala pravna država te da se Koradeu kod prvih sukobljavanja sa zakonom sudilo, kao što bi se sudilo svim drugim građanima Hrvatske.

Napomenuo je kako društvu ne koristi da se nekome gleda kroz prste, jer to rezultira upravo onime što se dogodilo.

Na upit novinara može li se umirovljenom generalu Ivanu Koradeu oduzeti čin, Mesić je rekao kako to nije moguće "jer se on može oduzeti samo vojno djelatnoj osobi".

"Čin ne, ali mogu odlikovanja i to ćemo provesti. To je sada u proceduri", rekao je Mesić koji smatra kako nije loš prijedlog da se promijene zakonski propisi kako bi se omogućilo da se činovi oduzimaju zbog nečasnosti i nakon što se ode u mirovinu.

Vezane vijesti

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Od sedmorice bivših pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pume" optuženih za strijeljanje srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika