07.04.2008. / 16:55

Autor: Katarina Zorić

SMRT SVEĆENIKA

Priveden zbog sumnje da je ubio svećenika Rafaja

Glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Kristina Maoduš izjavila je da je tijekom zadržavanja za druga kaznena djela u Gospiću došlo do spoznaja "koje upućuju na moguću vezu s kaznenim djelom ubojstva svećenika iz Generalskog Stola"

Iako je istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić-Mušnjak izjavila kako nema ništa novo u otkrivanju ubojice svećenika Josipa Rafaja, u karlovačkoj Policijskoj upravi doznaje se da je na kriminalističku obradu priveden Srećko Uzelac iz Ličko-senjske županije, kojeg se dovodi u moguću vezu s ubojstvom svećenika.

Glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Kristina Maoduš izjavila je da je tijekom zadržavanja za druga kaznena djela u Gospiću došlo do spoznaja "koje upućuju na moguću vezu s kaznenim djelom ubojstva svećenika iz Generalskog Stola".

Glasnogovornik Županijskog suda u Gospiću Dušan Šporčić potvrdio je da je S. U. zbog kaznenog djela prijetnje te nedopuštena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari 4. travnja bio sproveden te je u nedjelju u 11 sati, nakon 48-satnog pritvora, pušten na slobodu. "Državno odvjetništvo nije od istražnog suca tražilo da mu se produlji pritvor niti je podignulo istražni zahtjev protiv njega te je pušten na slobodu. Što se poslije s njim događalo u vezi s istragom o ubojstvu u Karlovačkoj županiji, nije mi poznato, niti je to nadležnost gospićkog suda", kazao je Šporčić.

Glasnogovornica Maoduš izjavila je da su nakon isteka zadržavanja u Gospiću S.U. preuzeli policijski službenici karlovačke Policijske uprave.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika