07.04.2008. / 18:13

Autor: Milan Pavlinović

TURNEJA

Bob Dylan objavio listu proljetnih koncerata u Europi

Još nije poznato tko će još nastupiti u Varaždinu, a organizatori su izjavili da će Dylan odabrati predgrupe. Dylan će na ovoj europskoj turneji imati festivalski nastup samo u Varaždinu i nigdje drugo neće imati predgrupu, kao i što je običaj na koncertima u Europi

Glazbenik Bob Dylan na svojoj službenoj stranici objavio je listu gradova u kojima će svirati na proljetnoj europskoj turneji, u sklopu koje će 13. lipnja nastupiti u Hrvatskoj na Radar festivalu. Drugi Radar festival održat će se u Varaždinu na stadionu nogometnog kluba Varteks, a glavni izvođač bit će Dylan, nakon što je austrijski organizator uspio preduhitriti slovenskog promotora, koji je 13. lipnja slavnog glazbenika htio ugostiti u dvorani Tivoli u Ljubljani.

Još nije poznato tko će još nastupiti u Varaždinu, a organizatori su izjavili da će Dylan odabrati predgrupe. Dylan će na ovoj europskoj turneji imati festivalski nastup samo u Varaždinu i nigdje drugo neće imati predgrupu, kao i što je običaj na koncertima u Europi. Na američkom dijelu turneje koju fanovi nazivaju Never Ending Tour, Dylan je imao predgrupe poput Elvisa Costella, Raconteursa, My Morning Jacket i Foo Fightersa.

Zanimljivo je da na ovoj turneji Dylan neće imati niti jedan koncert u Velikoj Britaniji, u Španjolskoj će ih imati čak jedanaest, a ukupno će ih održati dvadeset i devet. Oni koji ga žele vidjeti i izvan Hrvatske najbliži nastupi bit će u Beču 10. lipnja i Salzburgu 11. lipnja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika