08.04.2008. / 08:23

Autor: Katarina Zorić

POKOP ZAGROSKOG KRVNIKA

Koradeov grob uz njegove žrtve

Navodno je Korade iza sebe ostavio velike dugove pa će troškove pogreba snositi njegovi suborci iz rata. Pogreb će voditi loborski župnik Ivan Mikec koji je ispratio i njegove žrtve, a Korade će biti pokopan bez vojnih počasti

Zagorski krvnik, umirovljeni general Ivan Korade danas će biti pokopan na mjesnom groblju u Petrovoj Gori svega nekoliko metara dalje od žrtava svog krvavog pohoda - Cilike i Gorana Hudić te Franje Kosa.

Navodno je Korade iza sebe ostavio velike dugove pa će troškove pogreba snositi njegovi suborci iz rata. Pogreb će voditi loborski župnik Ivan Mikec koji je ispratio i njegove žrtve, a Korade će biti pokopan bez vojnih počasti.

Njegov krvavi pohod započeo je 25. ožujka kada je presudio Davoru Petrišu, Franji Kosu, te Ciliki i Goranu Hudiću. Nakon osmodnevne potrage opkoljen je u napuštenoj vikendici nedaleko od svog imanja. Pomahnitali Korade tada je usmrtio i svoju posljednju žrtvu, policajca Marija Kusanića, nakon čega je presudio i sebi.

Korade je, prema neslužbenim informacijama, posljednja dva dana života proveo bos, ništa nije jeo, a u organizmu je imao ogromnu količinu alkohola. Konačni rezultati obdukcije njegova tijela trebali bi biti poznati do kraja tjedna.

Vezane vijesti

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Osuđeni zbog strijeljanja srpskih zarobljenika

Od sedmorice bivših pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pume" optuženih za strijeljanje srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika