09.04.2008. / 10:22

Autor: Tanja Molvarec

NOMINACIJE ZA PORIN

Jinxima najviše nominacija

U kategoriji Novog izvođača, najveće iznenađenje Porina je Marko Tolja kojem su tek 22 godine a već se bori za najprestižniju glazbenu nagradu

Jučer su u Novinarskom domu objavljene nominacije za 15. po redu glazbenu nagradu Porin za 2008. godinu, piše Jutarnji list. Najbolje su prošli Jinxi s devet nominacija, TBF s osam, dok je Hladno pivo za "Knjigu žalbe" dobilo tri nominacije.

U kategoriji pjesme godine našli su se Hari Rončević i Tedi Spalato (Dalmatinska duša prava), tragično preminuli Toše Proeski (Igra bez granica) i popularni Jinxi (Na zapadu). U kategoriji Novog izvođača nominacije su priskrbili Ivo Gamulin Gianni, Kristijan Beluhan i Marko Tolja kojeg se smatra najvećim iznenađenjem Porina s obzirom da su mu tek 22 godine a već se bori za najprestižniju glazbenu nagradu.

Naši predstavnici na Eurosongu, Kraljevi ulice nominirani su u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe. Nominacije za najbolji ženski vokal pripale su Nini Badrić, Tamari Obrovac i Zorici Kondži, a od muških izvođača Jacquesu Houdeku, te već spomenutima Kristijanu Beluhanu i Marku Tolji.

U broju nominacijama za jazz glazbu predvode Elvis Stanić, Big band HRT-a i Zagreb Jazz Portrait. Porin će se održati desetog svibnja u organizaciji Instituta hrvatske glazbene industrije u studiju HRT-a.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika