09.04.2008. / 15:51

Autor: Katarina Zorić

PRODUŽENJE UGOVORA

Bilić: Potpisat ću u roku sedam dana jer nemam namjeru licitirati

"Tvrdim da je 95 posto medija u svezi hrvatske nogometne reprezentacije dobronamjerno, ali preostalih pet posto po svaku cijenu nastoji unijeti razdor u odnose u reprezentaciji i to ponajprije špekulacijama oko mog potpisa ugovora", rekao je Bilić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić najavio je da će u idućih sedam dana sigurno potpisati ugovor jer nema namjeru licitirati, a potpisat će ga pod bilo kakvim uvjetima koje mu ponudi Hrvatski nogometni savez.

Bilić je iznenađen velikim interesom javnosti oko njegova produženja ugovora, rekavši kako je u subotu bio pozvan na svečanu večeru s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom te da je očekivao i da ga američki predsjednik upita je li potpisao ugovor.

"Tvrdim da je 95 posto medija u svezi hrvatske nogometne reprezentacije dobronamjerno, ali preostalih pet posto po svaku cijenu nastoji unijeti razdor u odnose u reprezentaciji i to ponajprije špekulacijama oko mog potpisa ugovora", rekao je Bilić na današnjoj konferenciji za novinare.

Napomenuo je kako se oko ugovora moraju još samo rješiti uvjeti tehničke prirode te da je riječ o kolektivnom ugovoru za cijeli stručni stožer, a ne samo za njega. "Dnevno ima preko stotinu poziva jesam li potpisao ili ne, što je apsurdno", istaknuo je Bilić dodavši da sve "novinarske neistine oko ugovora na mene i članove mojeg stožera djeluju poput viagre, motiviraju nas u nastavku odrađivanja dobrog posla oko reprezentacije".

On se osvrnuo i na problem oko pronalaženja kvalitetnih ljudi za detaljnu analizu utakmica mogućih hrvatskih protivnika u daljnem dijelu EURA 2008, ukoliko se Hrvatska plasira u četvrtfinale.

"Sustavno promatramo naše protivnike u skupini EURA i tu nema nikakvih problema, ali zasad detaljnije ne analiziramo moguće protivnike u nastavku prvenstva jer je jako teško pronaći kvalitetne kadrove. Neki su zauzeti, neki su me odbili, no pronaći ćemo rješenje", izjavio je Bilić, koji je u srijedu potvrdio da će na EURO ići sa pet napadača. Prema Biliću, pozicija Ivice Olića i Mladena Petrića je neupitna, Ivan Klasnić i Igor Budan su zasad opravdali povjerenje, ukoliko ne bude ozljede, a petog napadača će izabrati između najmanje tri opcije, s tim da stručni stožer namjerava pozorno prati formu kandidata.

Vodstvo Saveza još nije odlučilo oko domaćina pripremne utakmice sa Moldavijom, no izbornik Bilić je javno izrekao neslaganje da se igra u Osijeku ako trening kamp bude u Rovinju zbog kompliciranog putovanja. "Ako se budemo pripremali u Istri u obzir dolaze Rijeka ili eventualno Zagreb", rekao je izbornik Bilić.

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika