09.04.2008. / 18:05

Autor: Katarina Zorić

REGISTAR BRANITELJA

Hrvatsku smo branili javno, a ne tajno

Branitelji tvrde kako je sve legalno te da su podatke objavili kako bi jasno rekli što misle o javnom objavljivanju Registra branitelja

Nakon što je 14 članova zadarske Hvidre javno objavilo vlastite podatke, Agencija za zaštitu osobnih podataka izjavila je da je prekršen Zakon o tajnosti podataka. Još jučer na adresu Hvidre poslali su zahtjev za očitovanje jer su objavljeni podaci koji se nalaze i u Registru branitelja.

Branitelji tvrde kako je sve legalno te da su podatke objavili kako bi jasno rekli što misle o javnom objavljivanju Registra branitelja. Vukovarski branitelj Ivica Arbanas napominje da nemaju što skrivati jer su Hrvatsku branili javno, a ne tajno.Navodi kako su podatke bez jedinstvenog matičnog broja objavili svojevoljno.

Iz Agencije upozoravaju da će, ako su branitelji prekršili Zakon, prekršajni postupak voditi sud. Branitelji su sigurni da u Agenciji postoje dvostruka mjerila. Kao dokaz navode popis branitelja koji su dobili činove ili odličja, objavljen na internetu, i to s jedinstvenim matičnim brojem branitelja, ali bez njihova dopuštenja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika