15.04.2008. / 09:43

Autor: Tanja Molvarec

NAJAVA

Glazbeni filmski hitovi u kinu Europa

U sklopu Super, super festa bit će, među ostalima, prikazan film o Bobu Dylanu kojeg je u jednom određenom razdoblju utjelovila glumica Cate Blanchett

Kino Europa bit će domaćin "Super, super festa" u sklopu kojeg će publika željnja dobrih filmova moći pogledati neke od značajnih naslova igranih i dokumentarnih filmova posvećenih glazbi i glazbenicima. Revija započinje svečanom projekcijom filma Nema me Todda Haynesa o glazbeniku Bobu Dylanu koji će ovo ljeto posjetiti i Varždin.

Tog američkog glazbenika u filmu igra čak šest glumaca među kojima su neka atraktivna imena poput Richarda Gerea i nedavno preminulog Heatha Ledgera. Zanimljiva je činjenica da je glazbenika odglumila i australska glumica Cate Blanchett koja se na snimanju pojavila odjevena u crnu kožnu jaknu i s cigaretom u ruci. Čak je imala i frizuru poput Dylanove pa su mnogi komentirali da je bolji Bob i od samog Boba Dylana.

Premijerno će biti prikazan i najnoviji igrani film kineskog redatelja Wong Kar Waija pod nazivom Noći boje borovnice s Norah Jones, Natalie Portman i Judeom Lawom u glavnim ulogama. Radi se o filmu ceste koji progovara o kaotičnoj svakodnevnici. Uz ta dva cjelovečernja filma, bit će prikazan i dokumentarac Barbare Kopple i Cecilije Peck Začepi i pjevaj. Radi se o filmu s politčkim elementima o country skupini Dixie Chiks koji propitkuje američku politiku i njezinu moć.

Dokumentarac Block Party Michela Gondrya, Oscarovca i jednog od najvećih redatelja glazbenih spotova, priča je koja spaja elemente komike i glazbe. Super, super fest će se održati od 17 travnja do 17. svibnja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika