15.04.2008. / 15:30

Autor: Katarina Zorić

SLUČAJ PUKANIĆ

Dr. Jasna Lulić: "Ja sam donijela odluku o Mirjani Pukanić"

"Ne mogu govoriti o detaljima, ali suprotno od napisa u medijima, postoji zakonsko uporište za odluke moje majke. Kad je riječ o spekulacijama da moja majka Mirjanu Pukanić nije ni vidjela proteklih godinu dana, mogu samo reći da se to lako da utvrditi iz dokumentacije i uputnica", rekla je kći dr. Jasne Lulić

Dr. Jasna Lulić, liječnica Mirjane Pukanić, poslala je Liječničkoj komori izvještaj o razlozima zbog kojih je za svoju pacijenticu zatražila prisilnu hospitalizaciju u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Na temelju toga izvještaja Komora bi trebala odlučiti je li bilo zakonske osnove za takav postupak, a dok se to ne dogodi, dr. Lulić odbija dati bilo kakav komentar, piše Jutarnji list.

"Moja je profesionalna dužnost ne otkrivati detalje o svojim pacijentima, bilo da je riječ o Mirjani Pukanić ili bilo kome drugom. Ljudsko zdravlje mi je kao liječnici na prvome mjestu i zato me nemojte ništa pitati. Sve će se znati kad Komora dade konačno mišljenje", poručila je dr. Lulić, napomenuvši kako je razočarana načinom na koji mediji izvještavaju o tom slučaju.

Njezina ordinacija u Bosanskoj ulici radi kao i svaki drugi dan, a jučer je u njoj bila njena starija kći Ileana, koja je i sama liječnica u Hitnoj pomoći.

"Ne mogu govoriti o detaljima, ali suprotno od napisa u medijima, postoji zakonsko uporište za odluke moje majke. Kad je riječ o spekulacijama da moja majka Mirjanu Pukanić nije ni vidjela proteklih godinu dana, mogu samo reći da se to lako da utvrditi iz dokumentacije i uputnica", rekla je dr. Ileana Lulić.

Dr. Jasna Lulić radila je kao liječnica u Hitnoj pomoći do 1991. godine, a nakon toga prva je u Zagrebu otvorila privatnu liječničku ordinaciju. Godine 1993. pohađala je Akademiju za kinesku tradicionalnu medicinu u Pekingu. Usto, dr. Lulić dio je konzilijarnog liječničkog tima Veleposlanstva SAD-a.

Vezane vijesti

Na tijelu Mirjane Pukanić nema tragova nasilne smrti

Na tijelu Mirjane Pukanić nema tragova nasilne smrti

Mrtvo tijelo 49-godišnje Mirjane Pukanić, bivše žene pokojnog vlasnika Nacionala Ive Pukanića, pronašla je jučer oko 18 sati u stanu u Ilici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika