16.04.2008. / 09:28

Autor: Tanja Molvarec

SUĐENJE

Brigitte Bardot na sudu zbog vrijeđanja Muslimana

Tužitelj je zatražio da se 73-godišnjoj glumici odredi dvomjesečna zatvorska kazna i 24 tisuće dolara globe jer je izjavila da je muslimanska zajednica odgovorna za "uništavanje Francuske i nametanje svojeg djelovanja"

Bivšoj francuskoj glumici i seks simbolu Briggite Bardot sudi se zbog vrijeđanja muslimanske zajednice, prenosi Reuters. No, glumici ovakva osuda nije strana jer je već peti put osuđena za poticanje vjerske netrepeljivosti. Brigitte se nije ustručavala otvoreno govoriti protiv Islama i njihovih sljedbenika. Tužitelj je zatražio da se 73-godišnjoj glumici odredi dvomjesečna zatvorska kazna i 24 tisuće dolara globe jer je izjavila da je muslimanska zajednica odgovorna za "uništavanje Francuske i nametanje svojeg djelovanja".

Otkako se povukla sa filmske scene 70-ih godina Bardot je veliki zagovornik životinjskih prava ali je često bila i osuđivana zbog kontroverznih javnih izjava o muslimanskoj tradiciji i imigracijama iz dominantnih muslimanskih zemlja. Unatoč tome što ju je to već koštalo dosta novaca Brigitte ne odustaje, a umorila je čak i tužiteljicu Anne de Fontette koja je izjavila da joj je dosta neprestano podizati optužnice protiv nje.

Glumica se nije pojavila na sudu jer je, prema njenim riječima, fizički nesposobna za pratiti suđenje. Francuska anti rasistička grupa žalila se prošle godine na Bardotin komentar o muslimanskoj gozbi na blagdan Eid al Adha kada se kolju ovce kako bi se se slavila Abrahamska odluka da žrtvuje sina prema božjoj želji.

Prašina se podigla oko glumičine izjave da je Francuska žtrva inavazije Muslimana koji kolju ovce i koji ugrožavaju tu zemlju. S obzirom da je Francuska dom milijunima muslimana koji čine 8 posto ukupne francuske populacije, ovakve teške Brigittine riječi su osudile brojne osobe.

No čini se da se Bardot odlučila okomiti na sve društvene slojeve jer je u jednom od svojih izljeva bijesa napala i homoseksualce, imigrante, pa čak i sve nezaposlene. Presuda glumici očekuje se za nekoliko tjedana.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika