19.04.2008. / 14:19

Autor: Tanja Molvarec

Povodom V-dana

Kristina Krepela sa svjetskom showbiz elitom u New Orleansu

Zahvaljujući američkoj spisateljici, feministkinji i aktivistici Evi Ensler taj je grad postao sinonim za borbu protiv nasilja nad ženama

Grad New Orleans ove su godine povodom V-dana posjetila neka od najvećih imena showbiza među koijma je bila i naša glumica Kristina Krepela, piše Jutarnji list. Zahvaljujući američkoj spisateljici, feministkinji i aktivistici Evi Ensler taj je grad postao sinonim za borbu protiv nasilja nad ženama. Upravo je New Orleans Enslerova izabrala za obilježavanje svjetskog V-dana koji je osnovala prije deset godina. Ensler je poznata po izjavi da je New Orleans "vagina Amerike". Prema njenom objašnjenju dovoljno ga je pronaci na zemljopisnoj karti i vidjeti da podsjeca na zenski spolni organ.

Taj je grad prije uragana Katrina bio popriste dobrih i veselih zabava. Nakon prvog posjeta Enslerove, grad je poprilično 'oživio'. Stadion Superdome preimenovan je u Superlove, a Enslerova je pozvala sve stanovnice razlicitih dobi, podrijetla i drustvenog polozaja da ga ispune.

Da se radilo o velikom i značajnom događaju, posvjedočila je i naša Kristina Krepela koja se našla uz velika ženska glumačka imena poput Jane Fonde, Rosarie Dawson, oskarovke Jennifer Hudson i mnogim drugima. Hrvatska je glumica nastupila u dvorani Arena u predstavi "Vaginini monolozi" autorice Ensler. Govoreći o strahotama rata u Bosni, Kristina je izazavala emotivnu reakciju kod vecine prisutnih završivši govor na Hrvatskom jeziku. "Taj val pozitivne enregije i strasti doživljaj je koji cu pamtiti do kraja života, izjavila je glumica.

Autorica "Vagininih monologa" posvetila je to djelo svom partneru i time razbila poznatu predrasudu da većina feministkinja mrzi muškarce. Eva je priznala da je zahvaljujući upravo jednom muškarcu naučila zavoljeti sebe i svoje tijelo. Pozitivno
raspoloženje koje prenosi ljudima diljem svijeta moglo se osjetiti i u Hrvatskoj kada je 1994. posjetila Centar za žrtve rata i odlučila im pomoći.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika