21.04.2008. / 17:21

Autor: Tanja Molvarec

FILM

Johnny Depp u ulozi baletana

Ideje za film o baletanu Nurejevu koji je umro od AIDS-a dosjetila se dugogodišnja baletanova prijateljica Alexandra Della Porta-Rodiani koja se brine i o zakladi Nurejev

Popularni glumac Johnny Depp mogao bi se uskoro naći u ulozi baletana Rudolfa Nurejeva u filmu koji se snima povodom Nurejeve 15-godišnjice smrti, piše Vjesnik.

Naime, upravo Deppa dugogodišnja baletanova prijateljica Alexandra Della Porta-Rodiani želi vidjeti u ulozi Nurejeva. Ova dugogodišnja redateljica i spisteljica brine se i o zakladi Nurejev iz koje će izvući materijale od kojih će američki scenaristi napraviti međunarodni projekt koji će se snimati u Rusiji, Engleskoj, SAD-u i Japanu.

"Kao Nurejeva vidim Deppa, dok bi mi se u ulozi Margot Fonteyn svidjela Penelope Cruz", izrazila je svoje želje Alexandra Della Porta-Rodiani koja je i autorica knjige o Nurejevu.

Ideju za film je dobila kada je prema toj knjizi snimljen uspješan dokumentarac. Priznaje da je odugovlačila s projektom jer nije imala dovoljno "jakog" producenta koji bi ga mogao financijski pokriti.

Film će imati i svoj dokumentarni dio pod nazivom "PaperMoon", a režirat će ga Mario Mauri.

"Nurejev je simbol. Otkako je ples danas postao univerzalnim jezikom, on je za balet napravio ono što je Maria Callas napravila za operu. Imao je izuzetan talent, ali je bio i prvi umjetnik koji je napustio Sovjetski Savez tijekom hladnoga rata i preselio se u Pariz. I bio je prvi koji se u Gorbačovljebo doba vratio kako bi svijetu pokazao da se u njegovoj domovini promijenio režim. Čak je i njegova smrt od AIDS-a na neki način znak vremena", objašnjava Alexandra Della Porta-Rodiani koja se nada da će Depp i Penelope Cruz prihvatiti ove uloge.



Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika