22.04.2008. / 13:30

Autor: Petra Horvat

25. TJEDAN SUVREMENOG PLESA

Inbal Pinto na 25. Tjednu suvremenog plesa

Renomirana izraelska plesna trupa Inbal Pinto predstavom "Shaker" najavljuje 25. Tjedan suvremenog plesa koji će se održati u Zagrebu i Rijeci od 26. svibnja do 3. lipnja.

Zagreb će 28. i 29. travnja na sceni Zagrebačkog kazališta mladih ugostiti vodeću izraelsku plesnu trupu Inbal Pinto Dance Company koja će svojom predstavom "Shaker" najaviti 25. Tjedan suvremenog plesa.

Predstava je prošle godine osvojila nagradu izraelskog Ministarstva kulture i obrazovanja,a koreografiju potpisuju Inbal Pinto i Avashalom Polak.

Inbal Pinto treći put gostuje u Hrvatskoj,a zagrebačkoj publici su se prvi put predstavili na 15. Tjednu suvremenog plesa.

Zahvaljujući golemoj posjećenosti njihove predstave na 23. Tjednu suvremenog plesa 2006. godine su osvojili Nagradu festivalske publike Tjedna suvremenog plesa.

25. Tjedan suvremenog plesa održavat će se u Zagrebu i Rijeci od 26. svibnja do 3. lipnja,a uz izabrane naslove domaće produkcije ugostit će i 13 suvremenih naslova iz stranih zemalja.

Kao posebnu atrakciju festivala najavljuju gostovanje britanske Random Dance Company s predstavom "Entity" čiju koreografiju potpisuje jedno od najznačajnijih imena današnje plesne scene Wayne McGregor. Praizvedba predstave održana je u Londonu 10. travnja.

Tjedan suvremenog plesa je nastao u organizaciji Hrvatskog instituta za ples i pokret ,a u 24 godine postojanja hrvatskoj publici je predstavio više stotina renomiranih domaćih i svjetskih umjetnika.

O kakvom plesu se radi će vam ponajbolje dočarati video zapis.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika