22.04.2008. / 19:18

Autor: Tanja Molvarec

ZAGREB

Ukradeni novac iz kombija Sokol Marić još nije pronađen

Prvoosumnjičeni Zvjezdan Bot otprije je poznat policiji jer ga se 2004. godine sumnjičilo da je bacio improviziranu bombu u dvorište obiteljske kuće kamatara od kojeg je posuđivao novac

Treći osumnjičeni za pljačku gotovo 1,2 milijuna kuna iz kombija Sokol Marić, Vladimir Flies doveden je u Istražni centar Županijskog suda.

Dvojica osumnjičenika koji su jučer prepraćeni u Istražni centar, Zvjezdan Boto i Krešimir Potočić pred dežurnim su sucem izjavili da poriču djelo te su se branili šutnjom. Istražni sudac Oliver Mittermayer odredio im je 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Unatoč tome što je obavljen pretres Fliesova stana, opljačkani novac nije pronađen. Prema neslužbenim informacijama, Fliesa se u kaznenoj prijavi tereti da je dočekao zaštitare i uz prijetnju pištoljem oteo vreću s novcem.

Pljačka se dogodila ujutro ispred poslovnice zagrebačke banke na Trgu Stjepana Konzula. Pljačkaš s pištoljem presreo je zaštitara Sokol Marića koji je nosio vreću s novcem na prilazu platoa prema banci. Otevši mu vreću, pljačkaš se dao u bijeg a sokolovi zaštitari Josip Z., Hrvoje F i Ivan V. Počeli su za njim pucati. Međutim, nisu ga uspjeli pogoditi nakon čega je pljačkaš ušao u automobil gdje su ga čekali njegovi partneri.

Odvezli su se samo nekoliko ulica dalje gdje su auto i zapalili.

Prvoosumnjičeni Zvjezdan Bot otprije je poznat policiji jer ga se 2004. godine sumnjičilo da je bacio improviziranu bombu u dvorište obiteljske kuće kamatara od kojeg je posuđivao novac.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika