22.04.2008. / 19:46

Autor: Tanja Molvarec

EXTRA ZONA

Otkrivena tajna Presleyeva posjeta Britaniji

Zajedno sa pjevačem Steelom, Elvis je razgledavao Parlament i Buckinghamsku palaču no nije počastio Britance svojim nastupom

Rock n Roll legenda Elvis Presley posjetio je u tajnosti Veliku Britaniju prije 50 godina, u društvu britanskog rockera Tommya Steelea, piše Daily Mail.

Duže od pola stoljeća vjerovalo se da je Elvis samo jednom stupio na britansko tlo i to samo kako bi dopunio rezerve goriva u svom avionu kojim je putovao u Škotsku.

Međutim, kazališni producent Bill Kenwright otkrio je u jednom radijskom intervjuu da je tada 23-godišnji Presley obišao najpoznatije lokacije u Londonu.

Zajedno sa pjevačem Steelom, Elvis je razgledao Parlament i Buckinghamsku palaču no nije počastio Britance svojim nastupom.

U to vrijeme, Presley je bio toliko popularan da su ga pripadnici vojske morali čuvati i kontrolitrati gomile obožavatelja gdjegod bi se pojavio. Pjevač Steele, danas 70-godišnjak nije želio puno govoriti o svojem putovanju s Presleyem. "Ono što se zaista dogodilo prije mnogo godina ne nešto tajno i za pamćenje. To je bio događaj koji su podijelila dvojica mladih muškaraca s istom ljubavlju prema glazbi i uzbuđenjem zbog toga što su uspjeli postići nešto nezamislivo", tajnovito je rekao Steele.

Kenwright je rekao da je nenamjerno otkrio tajnu te dodao da je pomisao na Presleya i Steelea kako lutaju Londonom nešto posebno. Ipak, misli da ova dvojica glazbenih velikana nisu uopće izlazila iz automobila.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika