24.04.2008. / 12:16

Autor: Petra Horvat

Anna Frank

Nizozemski učitelj otkrio razglednicu Anne Frank

Nizozemski učitelj Paul van den Heuvel je u očevom antikvarijatu pronašao razglednicu koju je Anna Frank poslala svojoj prijateljici

Nizozemski učitelj Paul van den Heuve je prekapajući po starim knjigama u očevom antikvarijatu u Naardenu pokraj Amsterdama otkrio razglednicu koju je Anna Frank iz Aachena poslala prijateljici Sanne Lederman 1937.godine.

"Pronašao sam je u kutiji koja je vjerojatno kupljena na amsterdamskom buvljaku ", rekao je Hauvel. Na razglednici je božićno zvonce s djetelinom, a Anna je prijateljici poželjela "Puno sreće u Novoj godini".

Autentičnost razglednice je potvrdio Muzej Anne Frank iz Amsterdama.
"Vidjeli smo slične razglednice koje je Anna poslala i ova razglednica se uklapa u tu seriju", izjavio je glasnogovornik muzeja. "Ovo je originalna razglednica koju je poslala Anna" .

Tijekom nacističke okupacije Nizozemske Anna se s obitelji skrivala u tajnom skrovištu smještenom na tavanu njihovog stana u Amsterdamu. Obitelj je pronađena nakon 25 mjeseci i odvedena u koncentracijski logor u kojem je Anna umrla od tifusa 1945. godine, neposredno pred završetak rata. Annin dnevnik u kojem opisuje dane provedene u skrovištu na tavanu objavio je njen otac Otto Frank.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika