24.04.2008. / 19:40

Autor: Katarina Zorić

VOJSKA

Veće plaće MORH-u

To je povećanje u skladu s dugoročnim planom razvoja Oružanih snaga te u skladu s dogovorom s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i Vladom, odnosno premijerom Ivom Sanaderom

Vlada je na zatvorenoj sjednici prošloga tjedna povisila plaće u vojsci. Ministar obrane Branko Vukelić potvrdio je da će oko 17.200 djelatnih vojnih osoba od svibnja, odnosno lipnja, imati prosječno 10 do 12% veće plaće, neki i osjetno više od toga.

To je povećanje u skladu s dugoročnim planom razvoja Oružanih snaga te u skladu s dogovorom s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i Vladom, odnosno premijerom Ivom Sanaderom.

Povećanje plaća djelatnim vojnim osobama Vukelić objašnjava željom da se zaustavi negativan trend da se sve manje ljudi odlučuje ući u vojsku. Najviše će plaće, ističe Vukelić, rasti običnom vojniku, 18 posto, najvišem dočasničkom činu, časničkom namjesniku 20 posto, te poručniku, najnižem časničkom činu, 25 posto. Koeficijenti su promijenjeni svim djelatnim vojnim osobama, od vojnika, dočasnika i časnika do najviših činova, a riječ je o oko 17.200 djelatnih vojnih osoba, kazao je Vukelić.

Zbog promjene koeficijenata za plaće djelatnih vojnih osoba godišnje trebat će dodatnih oko 300 milijuna kuna. Ministar Vukelić je istaknuo da su sredstva za povećanje u ovoj godini već predviđena u proračunu MORH-a.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika