25.04.2008. / 08:41

Autor: Katarina Zorić

REKACIJA NA INCIDENT

Sjednicu VS-a napustio i Neven Jurica

Na sjednici čija je tema bila Bliski istok, predstavnik Libije Ibrahim Dabbashi položaj Palestinaca u pojasu Gaze usporedio je s nacističkim holokaustom nakon čega je uslijedio odlazak pojedinih predstavnika, a sjednica je prekinuta

Kada je libijski predstavnik Ibrahim Dabbashi u srijedu izazvao incident, sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, uz predstavnike SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Belgije, napustio je i hrvatski predstavnik Neven Jurica.

Na sjednici čija je tema bila Bliski istok, predstavnik Libije Ibrahim Dabbashi položaj Palestinaca u pojasu Gaze usporedio je s nacističkim holokaustom nakon čega je uslijedio odlazak pojedinih predstavnika, a sjednica je prekinuta.

Hrvatski predstavnik Neven Jurica na taj se korak odlučio u trenutku kad su se na odlazak spremili i predstavnici zemalja članica EU jer Hrvatska, kao zemlja kandidat za članstvo, svoju vanjsku politiku usklađuje s članicama EU, piše Jutarnji list.

Predstavnica Velike Britanije podržala je odluku o prekidu sastanka. Izjavila je da je određeni broj članova Vijeća bio užasnut pristupom Libije i ne vjeruju da takav jezik pomaže u unapređenju mirovnog procesa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika