25.04.2008. / 10:31

Autor: Tanja Molvarec

TEŠKA KAZNA

Wesley Snipes osuđen na tri godine zatvora

Sudac mu je odredio jednu godinu zatvora za svaku godinu neplaćanja poreza uz objašnjenje da je glumac iskazao "prezir prema američkom poreznom sustavu"

Utaja poreza skupo je koštala glumca Wesleya Snipesa koji je osuđen na tri godine zatvora unatoč tome što je pozvao poznate prijatelje da jamče za njega.

Glumac je pokušao čistim dosjeom i čekovima na 5 milijuna dolara namijenjenih vladi izbjeći zatvorsku kaznu ali sudac je bio nepopustljiv. Snipes je 1996. i 1997. izdavao lažne račune za povrat poreza, a od 1999. do 2001. nije ni ispunjavao prijave.

Sudac mu je odredio jednu godinu zatvora za svaku godinu neplaćanja poreza uz objašnjenje da je glumac iskazao "prezir prema američkom poreznom sustavu". Snipesu nisu pomogla ni pisma njegovih istaknutih kolega, Denzela Washingtona i Woodyja Harrelsona koja jamče o njegovu karakteru.

"Ja sam idealistički, naivni, strastveni, duhovno motivirani umjetnik, neškolovan u pitanjima znanosti zakona i financija", izjavio je Snipes nakon presude. Dodao je kako njegova slava i bogatstvo privlače "šakale i vukove kao što se muhe lijepe na meso".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika