29.04.2008. / 19:26

Autor: Tanja Molvarec

ZAGREB

Iz Odbora Porina priznali pogreške

Odbor je ovih dana primao posebnu pažnju medija zbog odluke da Toše Proeski može biti nominiran samo u kategoriji stranih izvođača čime mu je oduzet veći broj nominacija

Uoči dodjele nagrade Porin održana je konferencija za medije Upravnog odbora Diskografske nagrade Porin kojoj su prisustvovali Hrvoje Markulj, Josip Guberina, Husein Hasanefendić Hus te predsjednik Upravnog odbora Porina Siniša Škarica.

Odbor je ovih dana primao posebnu pažnju medija zbog odluke koja je digla na noge sve obožavatelje tragično preminulog Toše Proeskog. Naime, odlučeno je da on može biti nominiran samo u kategoriji stranih izvođača jer nije hrvatski državljanin. No tom je odlukom Odbor jasno pokazao da ne vrijede ista pravila za sve jer je Edi Maajci, unatoč tome što je Bosanac, nagrada uručena. I Nina Badrić je nedavno otkrila javnosti da njena pjesma ne može biti nominirana u kategoriji za Pjesmu godine jer joj je autor stranog porijekla.

"Priznajemo, greške postoje. Ali neke smo probleme naslijedili. Nitko nije savršen. Ali ovo je novi Upravni odbor, koji će raditi sve legalno i molimo za strpljenje i priliku da neke stvari ispravimo", rekao je Husein Hasanefendić za Jutarnji list. Njegov kolega iz Odbora Josip Guberina najavio je da da će uskoro nakon dodjela nagrada utanačiti pitanja poput pravila za prijavu izvedbi u budućnosti, financiranje Porina i slično.

Novost oko ovogodišnje dodjele Porina koja se često spominje u negativnom kontekstu, je ta da će se održati u HRT-ovom studiju. Hus je to ocijenio kao pozitivnu činjenicu koja je korak prema novim, boljim standardima.

Porin će se održati 11. svibnja u udarnom terminu nakon kviza "Jedan protiv sto" a priredba će trajati dva sata. Otkriveno je da će se u Studiju Anton Marti sjediti rockerske snage, a revijalni dio bit će smješten u Studiju 11.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika