30.04.2008. / 14:29

Autor: Marko Ćustić

MEDIJI

Mitrović potvrdio kupnju NET-a

Kutinski NET Mitroviću je oduvijek bio zanimljiv zbog jakog odašiljača, koji pokriva čitavu Sisačko-moslavačku županiju sve do granice s Bosnom, a na zapadu signal dopire do predgrađa Zagreba

Srpski medijski tajkun Željko Mitrović potvrdio je za srpski dnevni list Blic da je kupio kutinsku Net televiziju. "Da, proces je u tijeku, cijela mreža u hrvatskoj bit će formirana do kraja godine" kazao je Mitrović Blicu, potvrdiši na taj način pisanje Nacionala iz aktualnog broja.

Prodaja Neta Mitroviću tako je dobila potvrdu samo dva dana nakon što je Vijeće za elektroničke medije toj televiziji dodijelilo koncesiju za idućih 12 godina. Budući da je Mitrović očekivao takvu odluku Vijeća, unaprijed je s čelnim čovjekom NET-a Zvonimirom Kabelkom dogovorio preuzimanje te postaje, oko koje će se u sljedećih nekoliko mjeseci okupiti još nekoliko lokalnih televizijskih postaja. Kutinski NET Mitroviću je oduvijek bio zanimljiv zbog jakog odašiljača, koji pokriva čitavu Sisačko-moslavačku županiju sve do granice s Bosnom, a na zapadu signal dopire do predgrađa Zagreba.

Nacional je u utorak objavio da Mitrović planira kroz nekoliko mjeseci krenuti s emitiranjem Pinka Hrvatska, nove balkanske televizije koju bi pridružio svojim postojećim mrežama u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. Ključan element njegova plana bila je i kupnja niza lokalnih televizijskih postaja, među ostalima kutinskog Neta, splitske TV Dalmacije i Gradske televizije Zadar.

Vlasnik Gradske televizije Zoran Lokas potvrdio je prodaju televizije za svotu od pola milijuna eura. U tijeku su pregovori za kupnji riječke RiTV, Nezavisne istarske televizije iz Pazina, a Mitrovića zanima i pulska TV Nova. Poznato je da je Mitrović već razgovarao i o kupnji Čakovečke televizije, kao i najmanje jedne slavonske televizijske postaje.

Da bi pokrio cijelu Hrvatsku Mitroviću još treba jedna od dvije televizije koje pokrivaju Zagreb, OTV ili Zagrebačka televiziju, a zasad je prodaji bliži OTV.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika