04.05.2008. / 10:56

Autor: Katarina Zorić

KRVOLOČAN NAPAD PSA U SOLINU

Pankretić: Hitno poduzimanje mjera protiv opasnih pasa

Pankretić je istaknuo kako smatra da je stanje u kojem se događaju tragedije poput one u Solinu i prošlotjedne u Zagrebu neodrživo, ali zasad nije želio govoriti o mogućim izmjenama zakona

"Moraju se poduzeti mjere da svi opasni psi ne budu više u mogućnosti raditi takve stvari. Ministarstvo će hitno razmotriti što se sve može poduzeti u sklopu trenutačnih zakonskih rješenja, da se spriječe ovakvi tragični događaji", rekao je nakon tragedije u Solinu ministar poljoprivrede Božidar Pankretić.

Za Večernji list Pankretić je istaknuo kako smatra da je stanje u kojem se događaju tragedije poput one u Solinu i prošlotjedne u Zagrebu neodrživo, ali zasad nije želio govoriti o mogućim izmjenama zakona.

Jučerašnji tragični događaj šokirao je cijelu Hrvatsku. Krvoločan pas pasmine američki staford u predgrađu Solina na smrt je izgrizao 76-godišnjeg Stipu Vučića.

Krvoločni napad dogodio se jučer u 9.40 sati kada je nesretni čovjek želio napojiti prijateljevu životinju, koju je pokraj svoje kuće u Kunčevoj gredi 17 čuvao dok nije bilo vlasnika.

Stipe je ušao u metalni kavez u kojemu je bio staford star šest i pol godina. Tek što je ušao u zatvoreni prostor smješten u dvorištu ispred njegova doma, piše Večernji, životinja je iznenada žestoko napala svoga hranitelja. Razjareni pas čovjeka je najprije ugrizao za desnu ruku, u kojoj je držao upravo njemu namijenjeno jelo, a potom ga je oborio na tlo i nastavio skakati po njemu i gristi ga. Bjesomučno mrcvarenje čovjeka, s kojega je pas strgnuo svu odjeću, potrajalo je petnaestak minuta.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Gudelj nije raspolagala detaljnijim informacijama o ovom nesretnom slučaju te stoga još nije poznato zašto se životinja tako krvoločno obračunala s nesretnikom, ali ni tko je zapravo vlasnik psa i gdje se nalazi.

Prema pričanju susjeda, čovjek je privremeno u Italiji na putu, a svoga opasnog četveronožnog ljubimca povjerio je na čuvanje obitelji dobra poznanika.

Nakon što je završen policijski očevid, tijelo Stipe Vučića prevezeno je na Odjel patologije KBC-a Firule, gdje će biti obavljena obdukcija. Treba otkloniti dvojbu koja se naknadno pojavila. Naime, s obzirom na to da je imao probleme sa srcem, mora se utvrditi je li smrt možda nastupila zbog zatajenja srca zbog šoka ili je Vučić umro od ugriza i teških ozljeda.

Psa su preuzeli veterinarski inspektori, uspavali ga i odnijeli na desetodnevno promatranje uobičajeno u slučajevima kada životinja napadne i ozlijedi čovjeka.

Vezane vijesti

Video: Pas koji se panično boji Julije Roberts

Video: Pas koji se panično boji Julije Roberts

Popularna američka glumica Julia Roberts oduševljava svoje obožavatelje diljem svijeta. No, da njena karakteristična velika usta i prodorne oči mogu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika