04.05.2008. / 11:14

Autor: Katarina Zorić

MONSTRUM

Fritzlovi susjedi znali za zlostavljanje kćeri

Jedan od susjeda Sepp Leiter koji je živio četiri godine u Fritzlovoj kući početkom 80-ih, u intervjuu je za austrijsku televizijsku postaju ATM izjavio kako mu je svojedobno jedna od njegovih susjeda rekla da je njezinu prijateljicu Elisabeth silovao otac

Stanari kuće Josefa Fritzla znali su da njihov stanodavac seksualno zlostavlja svoju kćer Elisabeth, objavio je britanski The Times, a prenosi Jutarnji list.

Jedan od susjeda Sepp Leiter koji je živio četiri godine u Fritzlovoj kući početkom 80-ih, u intervjuu je za austrijsku televizijsku postaju ATM izjavio kako mu je svojedobno jedna od njegovih susjeda rekla da je njezinu prijateljicu Elisabeth silovao otac.

Prema Leiterovoj priči, susjeda je čak pomogla Elisabeth da pobjegne u Beč."Elisabeth je uzastopno silovao njezin otac. Nije više mogla podnijeti život kod kuće i pokušala je pobjeći. Uzela je tablete za spavanje i otišla u Beč. Tamo ju je pronašla policija i ona ju je, ili njezin otac, vratila natrag kući", ispričao je Leitner. Ipak, nije objasnio zašto on i neimenovana susjeda nisu obavijestili policiju o Elisabethinim problemima. Leitner je samo natuknuo da su se bojali osvete svog kućevlasnika.

Fritzlova je kuća bila labirint misterija. Njezinim stanarima preko noći bi iz hladnjaka nestajali sir, svježe mlijeko ili kobasice. Njih je navodno, koristeći svoj glavni ključ, krao sam Fritzl, i to kad nije imao vremena kupiti namirnice za svoju zatočenu kćer i djecu. Fritzl je policiji tijekom ispitivanja rekao da se brinuo o njima te da je mislio dobro.

Prema pisanju Timesa Elisabeth je bila blijeda i ponosna crvenokosa djevojka koja se jedina od svoje braće i sestara suprotstavljala ocu.

Njezina majka Rosemarie u njihovu svađalačkom i napetom odnosu navodno nikad nije primijetila nešto čudno. S vremenom je Elisabeth, koju je otac počeo zlostavljati kad joj je bilo 11 godina, počela bježati od kuće. Sa 16 godina otišla je od kuće u hostel te je radila kao konobarica.

No, kako njegova mračna seksualna tajna ne bi bila otkrivena ili, pak, zbog straha da je zauvijek ne izgubi, Fritzl je odlučio da Elisabeth mora nestati. Za to je čekao do njezine 18. godine.

Elisabeth je tada postala samo još jedna nestala odrasla osoba. Njegove smicalice i laži da je Elisabeth u sekti te da je ostavila svoje troje djece na kućnom pragu, bile su očito dovoljne da zavaraju birokraciju ii ostatak njegove obitelji.

Fritzlova šgorica Christine R. rekla je da htjela nešto saznati o sekti kad je Elisabeth “ostavila” treće dijete na pragu. Fritzl joj je odgovorio da nema svrhe, a njegova je riječ, kako kaže, bila zakon.

Vezane vijesti

Kolumbijski Fritzl: 25 godina silovao kćer koja mu je rodila osmero djece

Kolumbijski Fritzl: 25 godina silovao kćer koja mu je rodila osmero djece

Policija je jučer uhitila Kolumbijca optuženog da je seksualno zlostavljao svoju kćer od njezina djetinstva te da je s njom imao osmero djece što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika