05.05.2008. / 16:10

Autor: Tanja Molvarec

ČAKOVEC

Pucano na Nikolinu Babić. potpredsjednicu čakovečkog HDZ-a

Metak je razbio staklo na vozačevim vratima, okrznuo desni rukav trenirke Nikoline Babić i prošao kroz donji dio suvozačevih vrata

Na Nikolinu Babić, potpredsjednicu čakovečkog HDZ-a i direktoricu tvrtke Pana, jučer je pucala nepoznata osoba dok je vozila svoj BMW prema kući u Ulici Mate Lovraka u Čakovcu.

Metak je razbio staklo na vozačevim vratima, okrznuo desni rukav trenirke Nikoline Babić i prošao kroz donji dio suvozačevih vrata. Nikolina Babić nastavila je vožnju no ne mirno jer je nakon 20-ak metara ispaljen drugi hitac za koji je kriv počinitelj još nepoznat policiji. Metak je pogodio samo lijevi prednji blatobran a moglo je proći i gore s obzirom da je u autu s njom bio i njen trogodišnji sinčić. Na sreću i on i majka su prošli neozlijeđeni.

Nikolina Babić je preko svoje odvjetnice Anamarije Slunjski poslala priopćenje u kojem objašnjava da ne smatra da je ovo bio napad na nju osobno. "Ne sumnjam da razlozi toga napada imaju bilo kakve veze s mojim privatnim životom, kao ni s poslom koji radim. Iskreno se nadam što skorijem razrješenju policijske istrage koje će meni osobno, ako i svim građanima Čakovca, vratiti osjećaj sigurnosti", stoji u priopćenju koje je dala Nikolina Babić.

Čin je prema policiji kvalificiran kao pokušaj ubojstva. U Čakovcu postoje samo nagađanja o motivima napada o kojima ni policija za sada ništa ne zna. Pana, tvrtka čije je direktorica Nikolina Babić, bavi se preradom drva i proizvodnjom namještaja i dio je veće grupe Međimurjeplet koje vodi njezin otac Alojzije Sobočanec.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika