05.05.2008. / 17:09

Autor: Tanja Molvarec

DISKRIMINIRAJUĆE

U vrtiću izviješen popis bucmaste djece

Uz imena djece koja su teža nego što je zdrastveno poželjno za njihovu dob bilo je crvenim slovima napisano "debljina"

U vrtiću Ciciban u Velikoj Gorici danima je na oglasnoj ploči stajao popis djece na kojemu je, uz njihova imena, bila napisana i težina pojedinog djeteta. Uz imena djece koja su teža nego što je zdrastveno poželjno za njihovu dob bilo je crvenim slovima napisano "debljina".

Šokirani roditelji odmah su upozorili na diskriminaciju te o svemu obavijestili Ministarstvo obrazovanja i športa. Ministarstvo smatra da su takve informacije nedopustive i štetne te da krše tajnost podataka djece. Zahtijevaju da se bilo kakve informacije o djeci ubuduće daju isključivo roditeljima usmenim putem.

Zdravstvena voditeljica vrtića Biserka Koceli branila se riječima da ne smatra da popisi diskriminiraju djecu, nego služe da se djeci koja vole jesti ne daju slatkiši i duple porcije hrane. Ravnateljica vrtića Višnja Čačić ipak se ispričala roditeljima te tvrdi da su popise skinuli s oglasne ploče. Međutim, ekipa 24 sata je otkrila da su popisi i nakon upozorenja Ministarstva ostali na ploči. Roditelji tvrde da je to istina ali da je riječ "debljina" zamijenjena riječju "težina".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika