05.05.2008. / 19:19

Autor: Katarina Zorić

DRŽANJE PASA

Pankretić tražio dodatnu provjeru Upisnika pasa

Ministar je dodatnu provjeru zatražio nakon što je pas na smrt izgrizao čovjeka u Solinu te medijskih napisa o tom slučaju

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja Božidar Pankretić zatražio je od veterinarske inspekcije dodatnu provjeru Upisnika pasa. Kako je priopćeno danas iz tog ministarstva, provjeravat će se imaju li vlasnici sve potrebne dokumente za držanje pasa. Napravit će se i evidencija koliko je do sada bilo slučajeva ugriza i napada pasa.

Ministar je dodatnu provjeru zatražio nakon što je pas na smrt izgrizao čovjeka u Solinu te medijskih napisa o tom slučaju.

Ponovno će se aktivirati povjerenstvo kako bi razmotrilo Pravilnik o opasnim psima te se uočile prednosti i nedostatci otkako je stupio na snagu, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo također napominje da će se općinama i gradovima poslati naputak o primjeni Pravilnika. Uz to, provjerit će se stanje s komunalnim redarstvom, odnosno poštuju li vlasnici pasa odredbe lokalne samouprave o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca.

Vezane vijesti

Video: Pas koji se panično boji Julije Roberts

Video: Pas koji se panično boji Julije Roberts

Popularna američka glumica Julia Roberts oduševljava svoje obožavatelje diljem svijeta. No, da njena karakteristična velika usta i prodorne oči mogu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika