05.05.2008. / 19:24

Autor: Tanja Molvarec

ODLUČNI STUDENTI

Nema odustajanja od prosvjeda

U Varaždinu i Osijeku sve je spremno za prekosutrašnji prosvjed, a tamošnji organizatori kažu da su skup prijavili policiji te da i u jednom i drugom gradu očekuju oko 500 prosvjednika. Na Facebooku je u grupi Studentska revolucija do danas registrirano 1500 članova

Unatoč tome što je ministar Dragan Primorac na današnjem sastanku podržao zahtjeve studenata, oni ne odustaju od najavljenih prosvjeda kojima traže rješavanje problema oko Bolonjskog procesa.

Sastanku su prisustvovali predstavnici studenata Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog i Filozofskog fakuteta u Zagrebu čije je zahtjeve saslušao ministar Primorac. Najavio je da će na sztrašnjoj izvanrednoj sjednici Rektorskog zbora, od rektora tražiti rješavanje problema i zahtjeva studenata. Ministar je još jednom naglasio da neće biti smanjivanja kvota za diplomske studije te da će diplomski studiji za sve koji budu htjeli nastaviti školovanje biti besplatni.

Studenti traže precizno definirane uvjete studiranja i prelaske s prijediplomskih na diplomske studije te zahtijevaju jače uključivanje u nastavu. s PMF-a Traže i da ankete o ocjenjivanju kvalitete nastave budu javne.

Predsjednik udruge Aktivni student, Željko Primorac tvrdi da su prosvjedi politički motivirani. "Ne želimo se u to miješati jer se prosvjed organizira s političke strane", rekao je Željko Primorac za jutarnji list koji također doznaje da će studenti u Splitu izaći na ulice iako je Studentski zbor tvrdio da neće. U Varaždinu i Osijeku sve je spremno za prekosutrašnji prosvjed, a tamošnji organizatori kažu da su skup prijavili policiji te da i u jednom i drugom gradu očekuju oko 500 prosvjednika.
Na Facebooku je u grupi Studentska revolucija do danas registrirano 1500 članova.

Krešimir Bašić, predsjednik Studentskog zbora, smatra da su problemi počeli kada je Sveučilište dobilo autonomiju jer, kako kaže, ono nije spremno na takvu veliku odgvornost. "Ministarstvo nema načina da natjera Sveučilište da bolje provodi Bolonjski proces. Pitanje je hoće li se ti problemi riješiti i nakon prosvjeda", rekao je Bašić za Jutarnji list. Dodao je i da bi se na sljedećoj sjednici Senata trebalo konačno raspravljati o donošenju pravilnika o studiranju kojim bi se utvrdile cijene studentske školarine na svim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika