06.05.2008. / 16:22

Autor: Tanja Molvarec

U AZERBEJDŽANU

Ogorčeni na prehrambenu industriju Nestle

Na CD-u je objavljena informacija da je ta zemlja započela rat protiv susjedne Armenije te da područje Nagorno-Karabakha, oko kojeg se te dvije zemlje i dalje spore, pripada Armeniji

Sadržaj CD-a koji se dobije uz žitne pahuljice Nestle digao je stanovnike Azerbejdžana na noge jer su navodno otkrivene neke krive informacije o sukobu Azerbejdžana sa Armenijom, objavila je agencija FENA. Na CD-u je objavljena informacija da je ta zemlja započela rat protiv susjedne Armenije te da područje Nagorno-Karabakha, oko kojeg se te dvije zemlje i dalje spore, pripada Armeniji.

U oružanim sukobima početkom devedesetih godina prošlog stoljeća poginulo je oko 30 tisuća ljudi, a stotine njih su postali izbjeglice pa su stanovnici Azerbejdžana izrazito osjetljivi na spominjanje tih sukoba. Iako je 1994. postignut mirovni sporazum, situacija je i dalje vrlo napeta. U incidentima nakon primirja je poginulo oko sto ljudi.

Azerbejdžanska je vlada odlučila poduzeti određene mjere koje bi mogle uključivati i bojkot Nestleovih proizvoda. Ta je prehrambena industrija obećala da će sporni proizvod povući s tržišta a upućena je i službena isprika Azerbejdžanu zbog uvredljivog sadržaja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika