06.05.2008. / 16:45

Autor: Tanja Molvarec

NELSON MANDELA

Slavi rođendan sa više od 46 tisuća uzvanika

Bivši predsjednik Južnoafričke Republike samo će za tu priliku doputovati u englesku prijestolnicu, a pjevat će mu i Shirley Bassey, Razorlight te mlada super zvijezda Leona Lewis

Skupina Queen, Annie Lennox, Simple Minds samo su neki od izvođača koji će 27. lipnja uveličati proslavu 90. rođendana Nelsona Mandele u londonskom Hyde Parku.

Bivši predsjednik Južnoafričke Republike samo će za tu priliku doputovati u englesku prijestolnicu, a pjevat će mu i Shirley Bassey, Razorlight te mlada super zvijezda Leona Lewis.

Prodaja ulaznica za ovaj koncertni spektakl počinje u petak, a u Hyde Parku će se okupiti 46.664 ljudi a taj broj predstavlja i simboliku. Naime, "46664" bio je zatvorski broj Nelsona Mandele, a sada je to ime njegove dobrotvorne organizacije za borbu protiv side kojoj će biti uplaćen prihod od prodanih ulaznica.

Najavljeni su još neki gosti iznenađenja koji ne žele javno potvrditi svoj nastup jer bi uništili iznenađenje. Da će biti raznovrsnih izvođača pokazuje i najavljeni nastup Eminema, U2 i kontroverzne Amy Winehouse. Koncert će ujedno i obilježiti 20 godina od spektakla na stadionu Wembley kojim se od tadašnjih južnoafričkih vlasti tražilo Mamdelino puštanje iz zatvora i slavio njegov 70. rođendan.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika