06.05.2008. / 17:16

Autor: Tanja Molvarec

TUŽBA

Italija loše rješavala problem otpada u Napulju

Ukoliko sud presudi u korist Komisije koja pokreće postupak protiv Italije ta bi država mogla biti suočena s velikim novčanim kaznama

Europska komisija pokreće postupak protiv Italije zbog krize s otpadom koji je ulice Napulja zatrpavao mjesecima. Tužba je stigla nakon što talijanska vlada nije uspjela na zadovoljavajući način riješiti problem otpada . Iz Europske komisije su bili nezadovoljni jer nedostaje odlagalište otpada.

"Gomile neodvezenog smeća na ulicama jasno pokazuju kolika može biti prijetnja za okoliš i ljudsko zdravlje kada je upravljanje otpadom neadekvatno. Italija bi trebala dati prioritet donošenju učinkovitih planova upravljanja otpadom u pokrajinama Campania i Lazio", rekao je europski povjerenik za okoliš Stavros Dimas.

Stanje u proljeće prošle godine je bilo takvo da je zbog otpada bilo zatvorena većina škola a stanovnici su na ulicama i palili otpad. Situacija se ponovila i u prosincu a u siječnju je Italija dobila konačno upozorenje da će zbog tog slučaja biti tužena Europskom sudu pravde. Ukoliko sud presudi u korist Komisije Italija bi mogla biti suočena s velikim novčanim kaznama.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika