07.05.2008. / 11:55

Autor: Tanja Molvarec

KINA

Od opasnog virusa umrlo 28-ero djece

Bolest je uzrokovana brojnim virusima među kojima je i virus EV-71 koji uzrokuje mjehuriće oko usta, na stopalima i rukama

Kina je u strahu od epidemije bolesti koja je već uzela maha i odnijela 28 dječjih žrtava a broj zaraženih se popeo na alarmantnih 16 tisuća, javlja agencija Nova Kina. Pokrajine Hunan i Guangxi prijavile su svoje prve žrtve, priopćeno je iz ureda za zdravlje.

Bolest je uzrokovana brojnim virusima među kojima je i virus EV-71 koji uzrokuje mjehuriće oko usta, na stopalima i rukama. Najnovije žrtve ovog virusa su dvogodišnja djevojčica koja je preminula jučer te trogodišnji dječak iz pokrajine Guangxi.

U izvještaju koji su prenijeli kineski mediji navodi se da je dosada najviše djece, njih 26 umrlo u pokrajini Anhui. Ministarstvo zdravstva je proglasilo nacionalnu uzbunu tijekom vikenda i formiralo specijalnu komisiju koju predvodi ministar Chen Zhu, kako bi se s lokalnim vlastima koordinirala borba protiv bolesti.

Panika uzrokovana virusom izazvala je razne optužbe. Stanovništvo je pogođeno činjenicom da im se pojava zaraze skrivala nekoliko mjeseci, a vlasti odgovorne za infekciju koja je trenutno izvan kontrole traže među zaposlenicima bolnice u gradu Fuyangu.

Zbog sumnji da je neprofesionalno tretiralo inficirane pacijente, te da im je postavljalo pogrešnu dijagnozu, suspendirano je deset liječnika.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika