07.05.2008. / 12:30

Autor: Tanja Molvarec

PSIHIJATRIJSKA PROCJENA UTVRDILA

Fritzlu je moć bila glavna motivacija za zločine

Fritzlova 19-godišnja zlostavljana unuka Kirsten leži u komi i liječnici ne misle da će preživjeti zbog čega Fritzlu prijeti i optužba za ubojstvo

Austrijski monstrum Josef Fritzl požalio se na istragu protiv njega te izjavio policiji da nije čudovište jer da je, pobio bi svu djecu, piše britanski Times.

Fritzl kojeg se sumnjiči na višestruka incestuozna silovanja svoje kćeri nije pokazivao ni najmanje znakove kajanja za zlodjela. Za te zločine su navodno znali i njegovi susjedi.

Fritzlova 19-godišnja zlostavljana unuka Kirsten leži u komi i liječnici ne misle da će preživjeti zbog čega Fritzlu prijeti i optužba za ubojstvo. No on na svoj zločin gleda drugačije. "Da nije bilo mene, Kirsten bi sada bila mrtva. Ja sam joj pomagao sve ove godine i jedini sam odgvorni što je preživjela sve te godine. Javnost ne zna da sam je baš ja odveo u bolnicu", rekao je Fritzl čiji su zločini izazvali zgražanje ljudu diljem svijeta.

Liječnik koji je obavio psihijatrijsku procjenu izjavio je kako su Fritzlu motivi bili želja za moći.

"Uživao je u osjećaju moći i tome što upravlja tolikim životima, a nitko mu ništa ne može, i zbog toga ne osjeća ni trunke kajanja", rekao je psihijatar Reinhard Haller.

No, za razliku od doktora, zatvorski čuvari i zatvorenici doživjeli su ga kao normalnu osobu, koja ničime ne bi odala kako je sposobna za onakav zločin. Tako su ga doživljavali i susjedi, ali i supruga koja je poslije pokazala kajanje zbog kobnog previda. Sve to mu je i omogućilo da učini što je učinio bez da itko išta posumnja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika