09.05.2008. / 15:44

Autor: Tanja Molvarec

SUD U LONDONU

Maloljetnici osuđeni na doživotni zatvor

Maloljetni ubojice, Tirrell Davis, 17 godina i Brandon Richmond (14) napustili su mjesto zločina sa smiješkom na licu dok je mladi Kodjo Yenga(16) umirao na rukama svoje djevojke

Dvojica tinejđera osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubojstva 16-godišnjeg Afroamerikanca Kodjo Yenge, javlja BBC. Zločin koji je zgrozio Britance dogodio se u ožujku prošle godine. Skupina od dvije djevojke i pet dječaka naoružanih noževima i palicama uputili su se na krvavi pohod u zapadni dio Londona. Prema izjavama svjedoka Kodjo je bio izazvan od jednog od članova ubojite grupe te im se odlučio suprostaviti. No, zaradio je ubod nožem u srce nakon čega je i preminuo.

Krivci za zločin, 14-godišnjak i 17-godišnjak bili su osuđeni na minimalnu kaznu za ubojstvo od 15 godina zatvora svaki. Ostali sudionici zločina u dobi od 14, 15 i 17 godina osuđeni su na deset godina za ubojstvo iz nehaja.

Maloljetni ubojice, Tirrell Davis, 17 godina i Brandon Richmond (14) osuđeni su na najstrožu kaznu od doživotnog zatvora. O okrutnosti ovih tinejđera dovoljno govori podatak da su mjesto zločina napustili sa smiješkom na licu dok je mladi Kodjo Yenga umirao na rukama svoje djevojke.

Majka preminulog dječaka pozvala je sve da se odreknu oružja i nasilja koje vlada na ulicama Londona. Njena glasnogovornica je izjavila da je ova presuda "indikator promjena te da odašilje snažnu poruku". Pozvala je mlade da se radije posvete obrazovanju i nečim čime će doprinijeti zajednici.

Kodjina obitelj najavila je osnivanje zaklade na njegov rođendan 30. srpnja. Ta će zaklada omogućiti mladim ljudima, koji nisu u mogućnosti ostvariti svoje želje, odlazak na studij.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika