09.05.2008. / 18:46

Autor: Tanja Molvarec

IZ PU ZAGREBAČKE TVRDE

Nema svjedoka za potvrdu premlaćivanja maloljetnika

Ipak,Mladen Katanec iz odjela za unutarnju kontrolu MUP-a je prenio izvješće sudskog vještaka koji je utvrdio da su ozljede nastale djelovanjem vanjske sile, odnosno ''prutastog tupokutnog predmeta'' koji bi mogao biti policijska palica

Nakon što je Hrvatski helsinški odbor zatražio očitovanja o navodnom premlaćivanju maloljetnog sportaša u Horvaćanskoj ulici, iz policijske uprave demantiraju navode da su oni dječaku slomili ruku i ozlijedili kralježnicu, piše Večernji list.

Policija tvrdi da podaci o ozlijeđivanju koje je u prijavi protiv njih naveo mladićev otac Zvonimir ne odgovaraju mjestu i vremenu ozlijeđivanja njegovog sina. Podudaraju se, naime, s prijavom o tučnjavi pred Studentskim domom Stjepan Radić koja se dogodila sat vremena prije nego što je maloljetnik uhićen.

"Tijekom poduzetih mjera utvrđen je identitet dvanaest osoba koje su bile na mjestu događaja. Iskaz jednog očevica ukazuje na mogućnost sudjelovanja maloljetnika u tom događaju "kazala je na izvanrednoj konferenciji za novinare Marija Goatti Matijević iz odjela za odnose s javnošću PU zagrebačke.

Mladen Katanec iz odjela za unutarnju kontrolu MUP-a rekao je da u istrazi o brutalnosti nad 16-godišnjakom na području Jaruna ni od jednog od 12 svjedoka nisu čuli da su policajci ozlijedili maloljetnika. Katanec tvrdi da su u noći na 26. travnja prijavljena dva sukoba u kojima je sudjelovao ozlijeđeni maloljetnik.Prvi sukob dogodio se oko 2.30 kod studentskog doma na području Trešnjevke, između zaštitara i grupe mladića. Drugi sukob dogodio se sat vremena kasnije, na Horvaćanskoj cesti, između dvije grupe mladića. U drugom sukobu intervenirali su policajci, zbog čega su se mladići razbježali i u tom bijegu ozlijedio se navodno pretučeni maloljetnik. Ipak, Katanec je prenio izvješće sudskog vještaka koji je utvrdio da su ozljede nastale djelovanjem vanjske sile, odnosno ''prutastog tupokutnog predmeta''. Nevoljko je potvrdio da bi se moglo raditi o policijskoj palici.



Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika