10.05.2008. / 12:12

Autor: Tanja Molvarec

Kanada

Zbog pojave nepoznate bolesti vlak stavljen u karantenu

Šest osoba ima simptome nalik na simptome gripe i nalazile se u dva vagona kompozicije vlaka u kojem ima 269 putnika i 30-ero zaposlenih

Kanadske su vlasti jučer na sjeveru pokrajine Ontario bile suočene s nepoznatom bolešću od koje je sedmero ljudi oboljelo. Jedna žena je I umrla ali se ne zna je li uzrok ta bolest. Svi su bili u vlaku koji je nakon tog događaja stavljen u karantenu. Dužnosnik lokalne policije Rob Knox izjavio je da pokrajinska policija Ontarija ne misli da postoji veza između smrti žene i slučajeva oboljenja.

Vlak je zadržan na postaji u gradu Foleyet, oko 800 kilometara sjeverozapadno od Toronta a postaja je evakuirana. Vlak je putovao od Vancouvera do Toronta, a dužnosnici službi za izvanredna stanja su ga nakon primljenog poziva zaustavili u Foleyetu. Laurel Ostfield, glasnogovornica ministarstva zdravstva Ontarija, rekla je da dužnosnici još uvijek čekaju rezultate testova oboljelih osoba. Ostfield je rekla da šest osoba ima simptome nalik na simptome gripe i nalazile se u dva vagona kompozicije vlaka u kojem ima 269 putnika i 30-ero zaposlenih. Jedna je osoba hospitalizirana i u stabilnom je stanju.

Policijski dužnosnik Marc Depatie je za televizijsku postaju CBC izvijestio da ima informacije da je žena koja je umrla bila u šezdesetim godinama života te da je već imala simptome poput onih kod gripe kada je u Jasperu, u pokrajini Alberta, ušla u vlak sa skupinom turista. "Sigurno postoji mogućnost nečeg jednostavnog poput trovanja hranom kao i prisutnosti neke vrste toksina u prostoru", rekao je Trinier.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika