12.05.2008. / 16:26

Autor: Tanja Molvarec

MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Jandroković: Pomoći ćemo Crnoj Gori na putu u EU i NATO

Nakon susreta s crnogorskim kolegom Milanom Roćenom, Jandroković je rekao kako je već dogovoreno nekoliko konkretnih projekata u vezi izgradnje autoceste

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković izjavio je u Podgorici da je Hrvatska svojim iskustvom spremna pomoći Crnoj Gori i ostalim zemljama u regiji na putu prema euroatlantskim integracijama, prenosi HRT.

Kao prvi ministar vanjskih poslova koji je posjetio neovisnu Crnu Goru izrazio je veliko zadovoljstvo posjetom toj zemlji. Nakon susreta s crnogorskim kolegom Milanom Roćenom, Jandroković je rekao kako je već dogovoreno nekoliko konkretnih projekata u vezi izgradnje autoceste. "U Crnoj Gori se puno radi i gradi, osobito se planira izgradnja autocesta, u čemu Hrvatska ima veliko iskustvo", rekao je Jandroković najavljujući susret hrvatskih i crnogorskih gospodarskih predstavnika.

Iz crnogorske državne tvrtke Monteput, koja se brine za sve ceste u Crnoj Gori, priopćeno je da je Institut građevinarstva Hrvatske dao najpovoljniju ponudu za projektiranje autoceste duž Crnogorskog primorja. Jandroković je najavio kako će već od sredine idućeg mjeseca Croatia Airlines uspostaviti zračni most između Zagreba i Podgorice.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika