12.05.2008. / 17:51

Autor: Tanja Molvarec

UKOLIKO SE NE RIJEŠI JORASOV SLUČAJ

Podobnik će zatvoriti Plovaniju za promet u subotu

Podobnikova udruga pozvala je svoje članove da se u što većem broju odazovu mitingu za potporu Jorasu na aerodromu Portorož

Ne riješi li se do subote slučaj Joška Jorasa koji je i najavio prekid štrajka glađu ako se primjeni odluka suda u Piranu o uklanjanju žardinjera, započet će se s akcijama građanskog neposluha, izjavio je za slovenski radio predsjednik udruge "Zavod 25. lipnja 1991." Marjan Podobnik..

"Prvo što će biti odraz tog neposluha je zatvaranje Plovanije za promet u subotu", izjavio je Podobnik, ponavljajući svoju teoriju kako je riječ o "ilegalnom graničnom prijelazu", odnosno o "privremenom kontrolnom punktu", što već godinama tvrdi i kontroverzni "borac za slovensku južnu granicu" Joško Joras kojega je spomenuta udruga zadnjih mjeseci stavila pod svoje okrilje.

Joras se u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA osvrnuo na pozive visokih slovenskih dužnosnika da prekine svoj prosvjed koji ne koristi nikome i ocjenu slovenskog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela da je njegov slučaj koji za svoju promociju koriste populističke udruge "politička zloporaba", rekavši da njegove probleme zlorabi "aktualna politika"."Rupel mi je osobno pisao nekoliko pisama u kojima je potvrdio moje izjave da je ovo slovenski teritorij, a u isto vrijeme mešetari s Hrvatima, koje zove našim prijateljima. Kad bi se držao svojih riječi, onda bi morao Hrvate dovesti do toga da me puste na miru dok se ne utvrdi gdje je granica, ali to nije učinio", izjavio je ljutiti Joras u razgovoru za Slovensku agenciju STA.

Podobnikova udruga pozvala je svoje članove da se u što većem broju odazovu mitingu za potporu Jorasu na aerodromu Portorož.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika