13.05.2008. / 10:19

Autor: Tanja Molvarec

MAKEDONIJA

Uhićen sudionik pucnjave na čelnika albanske stranke

Pucano je i na urede albanske sranke a na jednu je bačena i ručna bomba. Napad predstavlja još jedan u nizu nasilnih događaja kojim je obilježena predizborna kampanja za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore u Makedoniji koji će se održati 1. lipnja

Nakon jučerašnjeg napada na lidera albanske stranke u Makedoniji Alija Ahmetija u selu Rahovec, makedonska policija privela je jednu osobu za koju sumnja da je bila među onima koji su pucali na vozila članova stranke koji su dolazili na predizborni skup. Osumnjičeni Faruk Iljazi iz sela u Makedoniji zadržan je na informativnom razgovoru kako bi se utvrdili detalji napada te motivi pucnjave.

Lider Demokratske unije za integraciju, Ali Ahmeti nije ranjen u pucnjavi, javlja AP. Policija je otkrila da je pucano na objekte i to na Ahmetijevo vozilo koje je izrešetano. "Bog je htio da preživim ovaj napad", komentirao je Ahmeti. Pucano je i na urede albanske stranke, a na jednu je bačena i ručna bomba. U pucnjavi je lakše stradalo  jedno dijete.

Ahmeti je izjavio da je čuo pucnjeve neposredno nakon što je sjeo u svoj auto, a jedan je metak pogodio staklo. Sumnja da su za ovaj događaj odgovorni članovi rivalske stranke Demokratske partije Albanaca.

Napad predstavlja još jedan u nizu nasilnih događaja kojim je obilježena predizborna kampanja za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore u Makedoniji koji će se održati 1. lipnja.

Napadači su do sada uništavali izborne stožere Ahmetijeve stranke, a bilo je i fizičkih obračuna između pristaša dviju političkih opcija koje bi u Makedoniji trebale zastupati interese Albanaca.



Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika