15.05.2008. / 08:05

Autor: Katarina Zorić

OSTAVKA

Puhovski istupio iz HHO-a

HHO je posljednjih mjeseci postigao neke uspjehe, no cijena je bila uvođenje stege koja je primjerenija strankama, nego nevladinoj organizaciji, naveo je Puhovski kao jedan od razloga ostavke

Žarko Puhovski, jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, istupio je iz članstva u toj nevladinoj organizaciji. Puhovski je podnio ostavku na jučerašnjem plenarnom skupu.

HHO je posljednjih mjeseci postigao neke uspjehe, no cijena je bila uvođenje stege koja je primjerenija strankama, nego nevladinoj organizaciji, naveo je Puhovski kao jedan od razloga ostavke, a objavio je HRT.

Povod ostavci bio je i nedavni intervju predsjednika HHO-a Ive Banca tjedniku Globus u kojem je, rekao je Puhovski, Banac izjavio da HHO treba izliječiti od njega (Puhovskog). "Ja sebe ne mogu ocijeniti kao bolest", rekao je Puhovski i dodao kako je slučaj Pukanić bio samo povod da se vidi razlika između njega i Ive Banca.

"Žao mi je što se to dogodilo, ali ja u vezi Puhovskog ne mogu biti objektivan", rekao je Banac Jutarnjem listu ne želeći ulaziti u prave uzroke sukoba u HHO-u.

Vezane vijesti

'Split je popustio netolerantnim grupicama i pojedincima'

'Split je popustio netolerantnim grupicama i pojedincima'

Hrvatski helsinški odbor (HHO) osudio je danas odluku splitske gradske uprave da izmjeni već izdanu suglasnost privremenog korištenja javne gradske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika