17.05.2008. / 11:25

Autor: Tanja Molvarec

Potres u Kini

Preživio Nijemac koji je bio zatrpan ispod ruševina

Nalazio se ispod ruševina jedne zgrade pet dana i jedan je od posljednjih spašenih za koje se moglo očekivati da su živi

Iako je bio zatrpan pet dana ispod ruševina, jedan je Nijemac uspio preživjeti posljedice razornog potresa koji je pogodio Kinu. 52-godišnjak je bio zatrpan u Wenchuanu, gdje je bio sam epicentar potresa, prenosi AP. Nalazio se ispod ruševina jedne zgrade i jedan je od posljednjih spašenih za koje se moglo očekivati da su živi dok se broj smrtno stradalih popeo do 28 tisuća.

U četvrtak je spasilački tim pronašao desetogodišnjakinju zatrpanu ispod zidova škole koja je tamo provela oko sto sati. Još uvijek se ne zna u kakvom je stanju djevojčica sada.

Vlasti rade na planu udomljavanja onih koji su preživjeli potres jačine 7.9 stupnjeva po Richteru ali su ostali i bez krova nad glavom.

Jučer je spašeno 163 ljudi, a predsjednik Hu Jintao stigao je u Sechuan kako bi nadgledao situaciju. Snimljen je i kako tješi najbližu familiju umrlih koje su vojnici izvlačili iz ruševina. "Sa svakim novim danom šanse da se pronađe još netko živ su manje", izjavio je doktor Irving Jacoby s sa kalifornijskog sveučilišta. Objašnjava da osoba koje je zatrpana ali lakše povrijeđena može preživjeti maksimalno sedam do deset dana bez vode i hrane.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika